Loading...
Állattartó épületek szigetelése2022-04-19T13:37:03+00:00

HOL ÉS MILYEN ALKALMAZÁSI TERÜLETEKEN LEHET HASZNÁLNI A SZÓRT POLIURETÁN SZIGETELÉS TECHNOLÓGIÁT?

Állattartó épületek szigetelése

Állattartó épületekben mindennapos probléma az épületszerkezeteken megjelenő ammóniás pára lecsapódása, ami a korrózió elősegítéséhez vezet.

A lecsepegő nedvesség eláztathatja az almot és zárlatot okozhat az elektromos gépekben.

A szórt purhabbal bármilyen formájú épületszerkezet résmentesen szigetelhető, mely után a felületi hőmérséklet különbség megszűnik, így a pára nem tud lecsapódni.

Bármilyen tetőfelületen megtapad és ott egybefüggő, résmentes szigetelést alkot.

Nagyon fontos tulajdonsága, hogy kiváló hőszigetelő képességén (λ=0,022W/mK) kívül vízszigetelésre is alkalmas, mivel a habszerkezet a vízmolekulákat nem engedi át.

Baromfitartó épületek szigetelése

Olyan helyeken, ahol a hő- és vízszigetelési problémát kell megoldani, a poliuretánhabbal történő szigetelés ideális választás.

Az istálló ingadozó hőmérséklete negatív hatással van a tápanyag felhasználásra, az elhullásra. A purhabbal szigetelt épületekben állandó hőmérséklet tartható és a tápanyag felhasználás is csökkenthető. Az energia felhasználásban 30-40%-os megtakarítás is elérhető, így a szigetelésre fordított összeg kb. 3 év alatt megtérül.

Nálunk maximális hozzáértésre és korrekt hozzáállásra számíthat. Keressen minket bizalommal!

Sertésól szigetelése kedvező áron

Sertésólak és szarvasmarha istállók szigetelése

Sertésólak és szarvasmarha istállók esetében a nem elégséges szigetelés esetén –főleg az őszi hónapokban- jelentős lehet a tetőfedés belső oldalán és a fém épületszerkezeteken kicsapódó pára.

Ez az ammóniás párával keveredve a fém szerkezetek erős korróziójához vezet, a vízszintes mennyezeten elhelyezett ásványgyapotot eláztatja, ezáltal a hőszigetelése teljesen megszűnik.

A páralecsapódás általában már 2 cm vastagságú purhab felvitelével megszüntethető.

Van olyan építési projektje, amiben segíthetünk? Keressen minket bizalommal!

Baromfiólak szigetelése

Baromfiólak (csibeólak, pulykaólak, kacsaólak stb.) esetében a fűtés szükségessége miatt elengedhetetlen a tökéletes szigetelés.

Ezekben az épületekben a szigetelésnek jó hatásfokúnak, résmentesnek, az épületnek pedig hőhídmentesnek kell lennie. Mindezeket a követelményeket a poliuretánhabos szigetelés biztosítja.

A purhab szigeteléssel nem csak a fűtési energiát lehet csökkenteni, hanem a nyári kánikulában kialakuló –tetőfedés és oldalfalaktól jövő- sugárzó hőtől is meg lehet védeni az állatokat.

A szigetelőhab közvetlenül a tetőfedés, vagy oldalfal felületére kerül felhordásra, így az nem vezeti át a külső hőmérsékletet.

Azokban az épületekben, ahol számítógép által vezérelt szellőztető berendezés van, ott szintén elvárás a résmentes szigetelés, ami a tető résein nem engedi az épületbe a meleg levegőt.

purhab szigeteléssel minden rés lezárásra kerül, a beáramló levegő csak a légbeejtőkön keresztül jut az épületbe. A szigetelőhab felülete minden turnusváltást követően magasnyomással lemosható, vizet nem vesz fel. A szigetelőhab felülete úgy van kialakítva, hogy a por, a baktérium mosással eltávolítható legyen.

A baromfitartás esetén meg kell említeni egyfajta épületet, amit előszeretettel használnak a gazdák, pedig azt nem is baromfitartásra tervezték. Az un. „100-as marhaistálló”-kat szarvasmarha tartásra szánták, de azok a szarvasmarha létszámának visszaesésének következtében megüresedtek.

Baromfitartó épületek szigetelése

Ezek az épületek egy nagy földszinti térrel (általában 12 × 72 méter alapterületű) és egy magas (6 méter körüli) padlástérrel rendelkeznek. Ezekben az épületekben két szinten lehet baromfit tartani.

A tetőfedés anyaga síkpala, amit köracélból kialakított gerendázat tart. A probléma szinte kivétel nélkül minden épületnél az, hogy a síkpala tető sérült, repedt, beázik. Kicserélni elég körülményes, másik tetőfedést (cserép, vagy hullámpala) pedig a tetőszerkezet nem bírja el.

Hőszigetelni is kellene… Mindezekre biztonságos, hosszútávú megoldást biztosít a purhab szigetelés. 4 cm vastagságban a síkpala vízszigetelése és a padlástér hőszigetelése is megoldott.

HÍVJON BENNÜNKET BIZALOMMAL!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom