Medencék szigetelése és felújítása

//Medencék szigetelése és felújítása

Hazánkban egyre több olyan családi ház van, aminek kertjét medence ékesíti. Az ingatlan értékét is növeli, ha már beépített medence is tartozik hozzá. Ugyanakkor ezek az építmények is ki vannak téve az idő, és az időjárás viszontagságainak, ami miatt gyakran nem használják a ház egyik lazításra legalkalmasabb építményét. Az elöregedett medencéket érdemes felújítani, hiszen nincs is annál jobb, mint nyáron kimenni a kertbe, és nyugisan, tömeg és hangoskodás nélkül élvezni a fürdőzés élményét. Ez a kis extra felújítás és munka garantáltan hosszú éveken át örömet és feledhetetlen kikapcsolódást nyújthat az egész családnak.

A régi medencék leggyakoribb hibái a repedések, a medencetest szivárgása, az elhasználódott tömítések és alapelemek, a csövek elöregedése. Gyakori problémát okoz a földfelszín alatti medencerészek hővesztése, és a talajvízzel szembeni ellenálló képesség romlása.

Medencék szigetelése és felújítása

Amennyiben a medence nem burkolt, úgy a szórt poliuretán hab technológia segítségével kívül és belül is 100 %-an fel lehet akár pár nap alatt újítani. A földbe süllyedő részt ilyenkor kiássuk, és egy alapos tisztítást követően pillanatok alatt felhordható a felületére a szigetelés. A purhab szigetelés varratmentesen terül el a kezelt felületen, aminek köszönhetően a legapróbb rést is kitölti. Ezzel megakadályozható a talajvíz okozta problémák kialakulása. A szilárd és egybefüggő felület ráadásul extra tartást ad a medencének.

A technológia egyik legnagyobb kényelmi tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan megszilárdul, ezért nem kell heteket várni arra, hogy használatba vegyük a megújult medencénket.
Amennyiben felfűthető medencét újítunk fel, a szórt poliuretán habnak köszönhetően nem csak a vízszigetelést oldjuk meg egy csapásra, hanem a hőszigetelést is. A felfűtött víz a medencében hosszabb ideig megtartja a kívánt hőmérsékletet, ezért az energiával is spórolhatunk.

A poliuretán hab előnyei medence felújításkor

– dilatációs és fugamentes
– csúszásmentes
– kopásálló
– alkalmazkodik a medence mozgásaihoz
– ellenáll a legtöbb kémiai anyaggal szemben
– tökéletes vízzáró, és vízálló
– korrózióvédő
– ütés biztos
– igazodik a formához

Speciális UV bevonattal ellátva UV védelmet is biztosít a napsugárzással szemben.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T09:46:57+00:00május 26th, 2019|Poliuretánhab, mint purhab szigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom