HOL ÉS MILYEN ALKALMAZÁSI TERÜLETEKEN LEHET HASZNÁLNI A SZÓRT POLIURETÁN SZIGETELÉS TECHNOLÓGIÁT?
Zöldség- és gyümölcstárolók szigetelése
Zöldség- és gyümölcstárolókban az optimálistól csak egy fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet csökkenti a raktározott termék minőségét és eltarthatóságát.
Kényszerszellőzéssel ellátott épületeknél jogos elvárás egy olyan belső szigetelés alkalmazása, ami a résmentességet („falslevegő” bejutásának megakadályozását) tudja nyújtani.
Mivel a purhab közvetlenül a szigetelendő felületre kerül felhordásra –jó hőszigetelő képességénél fogva viszonylag kis vastagságokban-, a rágcsálók részére nem biztosít életteret és nem telepednek meg benne.
Nálunk maximális hozzáértésre és korrekt hozzáállásra számíthat. Keressen minket bizalommal!
Korszerű zöldség- és gyümölcstárolókban (burgonyatárolók, hagymatárolók, almatárolók stb.) számítógép által vezérelt a hőmérséklet és a pára mennyisége.
Ahhoz, hogy ezek a tárolók kifogástalanul működjenek alapvető követelmény a tökéletes hőszigetelés, ami nem engedi a belső hőingadozást.
Nyári melegben és téli hidegben is biztosítani kell a megfelelő belső klímát.
Az optimális hőmérséklet alatt tárolt zöldségek, gyümölcsök megfagyhatnak, a magasabb hőmérsékleten tárolt pedig nedvességtartalmát veszítheti, kicsírázhat.
A stabil hőmérséklet csak alaposan kiválasztott és megfelelő vastagságban használt szigeteléssel érhető el. 5 cm vastagságú szórt poliuretán szigetelőhabbal az épületek már fagymentessé tehetők.