Loading...
Szórt poliuretán szigetelés alkalmazási területek2023-01-11T13:32:48+00:00

HOL ÉS MILYEN ALKALMAZÁSI TERÜLETEKEN LEHET HASZNÁLNI A SZÓRT POLIURETÁN SZIGETELÉS TECHNOLÓGIÁT?

A purhab egy stabil, lépésálló anyag, ami nem zsugorodik, vízszintes és függőleges felületeken is bármilyen anyaghoz hézag- és toldásmentesen tapad, így alkalmazási területe lényegében univerzális. Felújításnál nem igényli a meglévő szigetelés eltávolítását, ezért ideális választás a megfelelő hő- és vízszigetelés megoldására régi és új szerkezetek esetén egyaránt:

  • trapézlemezes műhely, palatető, zöltetős lapostető, illetve teraszajtó alatt
  • könnyűszerkezetes, fa- , cölöp- és konténerház, régi kőház
  • medence
  • tetőtér, padlásfödém
  • garázs vagy mélygarázs
  • borospince
  • raktár, konténer és biotartály

  • egyedi installációk, dekorációk
  • íves csarnokok utólagos szigetelésére.

Az általános alkalmazási területeket külön kategóriákra bontva, az alábbiakban részletesen ismertetjük.

Lapostető szigetelés

Családi, társas- vagy panelházak, ipari és irodai létesítmények esetén alkalmazásával az illesztési hibák is kijavíthatók, így a beázás, párásodás vagy penészesedés is elkerülhető. A szigetelőréteg jól bírja a nagyobb felületi nyomást, díszkővel is burkolható, továbbá tetőtéri park, sétány vagy zöldtető kialakítását is lehetővé teszi.

Zöldség- és gyümölcstárolók szigetelése

A megfelelő vastagságban használt, résmentes szigetelés megszünteti a belső hőingadozást és a páralecsapódást, a rágcsálóknak viszont nem biztosít életteret

Magtárolók szigetelése

A teljes vízszigeteléssel a beázás és a páralecsapódás veszélye is elkerülhetővé válik, amely a régi gabonatárolók és magtárolók esetén utólag, bontás nélkül is megoldható.

Ipari épületek szigetelése

A szórt poliuretán szigetelés ipari üzemek megfelelő és egyenletes hőmérsékletének biztosítására kiváló megoldá

Állattartó épületek szigetelése

A tökéletes hő- és vízszigetelés az állattartó épületekben kiemelkedően fontos az ammóniás párából eredő korrózió és az elektromos zárlatok elkerülése érdekében. Régebbi épületek pala tetői purhab szigeteléssel bevonva azbesztmentesítettnek tekinthetőek.

Lakossági felhasználás

A technológia víz- és hőszigetelő képessége családi vagy társasházak esetén a pincétől vagy a padlófűtéstől a teraszon át a tetőtérig mindenhol kedvező módon alkalmazható.

Egyéb szigetelés

Föld felett és alatt futó csővezetékek, puffertartályok és fém hajók hosszú távú, megbízható szigetelésére is optimális megoldás.

HÍVJON BENNÜNKET BIZALOMMAL!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom