Loading...
Egyéb szigetelés2022-03-30T12:15:43+00:00

HOL ÉS MILYEN ALKALMAZÁSI TERÜLETEKEN LEHET HASZNÁLNI A SZÓRT POLIURETÁN SZIGETELÉS TECHNOLÓGIÁT?

Egyéb szigetelés

A szórt poliuretánhab rögzítéséhez semmilyen segédanyag nem szükséges, közvetlenül a szigetelendő felületre kerül, varratmentes szigetelést alakítunk ki, minden formájú és anyagú felületen megtapad, hosszú élettartamú, kiemelkedő víz- és hőszigetelés.

Mindezen előnyös tulajdonságok kiaknázására csak a képzelet szab határokat. Épületek szigetelésén kívül alkalmazhatóságának számtalan lehetőség van.

A PUR szigetelőhab két fontos tulajdonsága (hő- és vízszigetelés) kihasználható a föld felett és alatt futó csővezetékek esetében. Amennyiben meleg víz (thermál víz, fűtéshez melegített víz) áramlik benne, úgy nagymértékben megakadályozza annak kihűlését, vagy esetlegesen a hideg víz megfagyását meggátolja.

A fém csövek korrózióvédelmét biztosítja. Mindez igaz a fűtésrendszereknél alkalmazott puffertartályok szigetelésére is.

Előszeretettel használják fém hajók (jachtok, lakóhajók) szigetelésére. A hajók azon fém oldalfalain, ahol a vízzel érintkezik a páralecsapódásnak az esélyei nagyok.

Mohácson, tetőszigetelés előtti kép

Szigeteletlen oldalfalak esetében a lecsapódott pára befolyik a lakótérbe, károsítva a burkolatokat és a használati tárgyakat. Min. 4 cm vastagságú szigetelő purhab felhordásával a pára már nem csapódik ki az oldalfalon.

Nálunk maximális hozzáértésre és korrekt hozzáállásra számíthat. Keressen minket bizalommal!

Mivel a szigetelőhab rögzítéséhez nem kell segédanyag, ezért sokan használják teherautók raktérszigetelésénél.

A szigetelés közvetlenül a raktér határoló falaira kerül, résmentes kialakítással, így a raktérből a lehető legkisebb teret veszi el.

Amennyiben tartani lehet attól, hogy a szállítandó tárgyak nekicsapódva megsértik a szigetelés felületét, úgy a szigetelőhabra egy nagyobb testsűrűségű (300 kg/m3) PUR szigetelést lehet felszórni, ami 2-3 mm vastagságban keménnyé teszi az eredeti szigetelés felületét.

Réskitöltésre is megfelelő anyag.

Kontrollálhatóan feltölthetőek az esetleges rések, nem kell attól tartani, hogy szétnyomja a határoló falakat. Alkalmazható például úszóművek légtartályainak kitöltésére, két tűzfal között rés kitöltésére, szigetelt söröshordók készítéséhez stb.

Tartály szigetelése purhabbal

Könnyen vágható, csiszolható, festhető, ezért kreatív dekoratőrök érdekes tárgyakat (pl. szobrokat), tájakat (pl. hegyeket, sziklákat, barlang utánzatokat) alakíthatnak ki belőle.

A filmipar is előszeretettel használja.

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal elérhetőségink egyikén!

HÍVJON BENNÜNKET BIZALOMMAL!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom