Autóműhely, műhely szigetelése

//Autóműhely, műhely szigetelése

Tudta, hogy régi trapézlemezes műhelyét szórt poliuretán habbal tudja a leggyorsabban, és résmentesen szigetelni?

Sok szakember keres fel bennünket azzal a problémával, hogy a régi építésű, trapézlemezekkel lefedett műhelyeik több sebből is véreznek. A korábbi szigetelési hiányosságok, vagy hibák miatt olyan kellemetlenségekkel kell napi szinten foglalkozniuk, ami visszaveti munkájuk hatékonyságát, ráadásul még károkat is okozhat az amúgy hozzájuk vitt javításra szoruló eszközökön.

Szigetelési problémák régi autóműhelyekben

Gyakran keresnek fel bennünket például autószerelő műhely tulajdonosok, akiknek két fő problémával kell szembenézniük a régebbi építésű műhelyekben. Egyfelől a tetőre helyezett régi trapézlemezek úgy magukba szívják a nyári meleget, hogy olyan hőségben kell dolgozniuk a szerelőknek, mintha egy kályha mellett szaunáznának. A nagy meleg miatt érthetően rossz komfortérzet, és kisebb hatékonyság alakul ki, ami miatt nem tudnak fizikailag több munkát vállalni, pedig igény lenne rá.

Ugyanebből az okból kifolyólag télen nagyon hideg tud lenni ezekben a régi épületekben, ráadásul egy autószerelő műhely esetében folyamatosan jár fel s alá a beálló kapu is, ami miatt a kinti hideg levegő útját sem állítja meg semmi. A pánikszerűen beállított kályhák sem jelentenek erre megoldást, hiszen a meleg levegő felfelé áramlik, ott lecsapódik, visszacsepeg, és problémát okoz. Ráadásul a folyamatos kapunyitogatás miatt csak ablakon, azaz kapun kidobott költséget jelent.

Másfelől párás időben visszacsepeg a trapézlemez, ami károsítja a szerelőműhelyben lévő autókat, a munkaeszközöket, és egészségügyi szempontból sem előnyös ez a kellemetlen jelenség. A legtöbb műhely tulajdonos nem engedheti meg magának, hogy egy hosszadalmas felújítás miatt hetekre leálljon a munka, ráadásul ezeket a hullámos felületeket nem is ehet akármilyen technológiával kijavítani. A tetőszerkezetet lecserélni, és újat készíteni pedig nem csak rengeteg idő lenne, hanem óriási kiadás is.

Gyors, varratmentes utólagos műhely szigetelés

Ugrásszerű javulás érhető el az állandó, kellemes hőmérséklet és komfort javításában, ha a régi trapézlemezeket zárt cellás szórt poliuretán habbal utólag szigeteljük le. Mivel a műhelyekben folyamatos fizikai munka folyik, elegendő a 15-20 fokos hőmérsékletet tartani, amit már 3 cm vastag purhab felvitelével el tudunk érni. A tetőt nem kell lebontani, elég egy alapos tisztítás, portalanítás, pókhálótlanítás, és máris kezdhető a helyszínen gyártott hab felvitele a trapézlemezek belső felületére. Új építésű műhelyek kialakításakor is a hullámos trapézlemez felrakását szoktuk javasolni purhab szigeteléssel, hiszen ennél gyorsabb, egyszerűbb, és hosszú távon életképes, olcsó megoldást nem ismerünk. Jelentős javulás érhető még el, ha a szigetelés mellett kicserélik a műhelytulajdonosok a régi nyílászárókat is.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T08:24:15+00:00július 15th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom