Loading...
Hőszigetelés2022-10-10T16:33:13+00:00

Van egy építési projekt, amiben segíthetünk?

A hőszigetelés

A hőszigetelés nem más, mint az épület belső hőkiáramlásának minimalizálása, valamint megakadályozása. A hőveszteség csökkentésével hozzájárulhatunk környezetünk erőforrásainak védelméhez, nagy mértékben csökkenthetjük fűtésszámlánkat, valamint növelhetjük komfortérzetünket.

Hőszigetelés története az iparban

A hőszigetelés a világ legtöbb országában az 1973-as olajválság után kapott igazán nagy figyelmet. Bolygónk nem-megújuló energiatartalékai végesek, ezért a különböző fosszilis energiahordozók ára egyre csak emelkedik. A megújuló energiára való áttéréssel párhuzamosan éppen ezért rendkívül fontos, hogy erőforrásainkat okosan használjuk fel.

Miért fontos ma is a hőszigetelés?

Az épület megfelelő hőszigetelésével nagy mértékben hozzájárulhatunk a globális környezetszennyezés csökkentéséhez, ezért manapság minden ország egyre nagyobb figyelmet fordít a hatékony hőszigetelésre.

A megfelelő minőségű hőszigetelés az energiafelhasználók pénztárcáját is megkímélheti. Kiváló minőségű, modern homlokzati hőszigeteléssel a fűtésszámla akár 33%-kal is csökkenthető, ami néhány év távlatát nézve gyorsan megtérülő befektetést jelent. Ugyanakkor a falakon keresztül végbemenő hőveszteség a teljes hőveszteség 40%-a, ezért a lakások hőszigetelése tovább javítható a lábazatok, a padlásfödémek, valamint a nyílászárók szakszerű szigetelésével.

Hol és mikor lehet fontos a purhabos hőszigetelés?

Az alacsony fűtésszámlák és a megfelelő komfortérzet biztosítása érdekében elengedhetetlen, hogy otthonunkat a legmodernebb módszerekkel, a lehető legátfogóbban szigeteljük, hiszen az épületben található meleg levegő nemcsak az egyes réseken, hanem a szigetelés nélkül hagyott felületeken keresztül is képes távozni. Éppen ezért nem csupán jól záródó nyílászárókat kell használni, hanem a falakat, a padlót, a födémet, illetve a tetőt is olyan szigeteléssel kell ellátni, ami még a legalacsonyabb kinti hőmérséklet esetén is képes az épületben tartani a meleget.

Homlokzati hőszigetelés

A homlokzati szigetelés legelterjedtebb formája a táblás anyagokkal való kivitelezés, amellyel azonban nem küszöbölhető ki a hőhidak kialakulása. A pontosan tapadó purhab szigetelés ezzel szemben egybefüggő felületet alkotva képes szigetelni bármely falat.

Padlószigetelés

Amennyiben új építésű ingatlanról vagy átfogó felújításról van szó, zárt cellás purhabbal hatékonyan szigetelhető az aljzatbeton, illetve bármely padló.

Födémek szigetelése

Mivel a hő felfelé száll, annak jelentős része a rosszul szigetelt plafonon keresztül távozik, ezért fontos, hogy a padlástérben is jó minőségű poliuretán habos hőszigetelést alakítsunk ki, amely egyben a beázások ellen is védelmet nyújt.

Tetőtér szigetelése

Amennyiben biztosra akarunk menni, purhabos technikával a teljes tetőtér szigetelése egyszerűen kivitelezhető. Legyen szó sátortető vagy lapostető szigeteléséről, a purhab tökéletes védelmet nyújt a vízzel szemben is.

Melyek a legnépszerűbb anyagok hőszigetelésre?

A gyártók sokféle anyaggal kísérletezve rájöttek, hogy a levegőnél jobb hőszigetelés nincs.

A kérdés csupán az, hogyan lehet becsomagolni vele az épületet.

Hogyan lehet bezárni valamibe a levegőt? És ha sikerült, hogyan tartsuk alacsonyan az előállítás költségeit?

Mi az, ami ezzel együtt időtálló, nem káros az egészségre, ellenáll a környezeti hatásoknak, mégis tartós kivitelű? Mi az, amivel a hőszigetelés mellett a hatékony vízszigetelést is megoldhatjuk?

Rengeteg kérdés merülhet fel, mikor szigetelőanyagot választunk, hiszen számos szempontot kell figyelembe vennünk. Az sem mindegy továbbá, hogy milyen célra használt épületet vagy épületrészt szeretnénk leszigetelni.

Számtalan hőszigetelő anyag létezik, azonban a legnépszerűbb típusok a következők:

Amennyiben a megfelelő szigetelést választjuk a költségek rövid időn belül visszanyerhetők, mert az energiaköltségek csökkennek és az épület állaga hosszú távon stabillá válik.

Miért a purhab a legjobb megoldás hőszigetelésre?

A válasz egyszerű: a purhab könnyen felhordható, mégis hatékony, mellyel a hőszigetelés mellett a vízszigetelés is maradéktalanul megoldható. A poliuretán habszigetelés a gyártás során táblásított szigetelőanyagokkal szemben nem képez hézagokat – a purhab minden résbe bejut, így kiváló hő- és vízzáró réteget alkot. Az így kialakult léggát megakadályozza, hogy az épületből feleslegesen áramoljon ki az energia, így biztosítva hosszan tartó, komfortos környezetet.

A purhab előnyös tulajdonságai

  • Csökkentett energiafelhasználás
  • Hézagmentes kitöltés
  • Hangszigetelés az extra kényelemért
  • Akár utólagos hőszigetelésként is alkalmazható
  • Megvédi az épület szerkezetét a páralecsapódástól
  • Védelem az időjárás viszontagságaival szemben

Kérdéseivel bátran keresse munkatársainkat!

KÜLDJÖN ÜZENETET!

SZÍVESEN VÁLASZOLUNK A KÉRDÉSEKRE.

VEZETÉKNÉV *
KERESZTNÉV *
EMAIL CÍM *
TELEFONSZÁM

ÜZENET TÁRGYA

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom