Raktárak szigetelése

//Raktárak szigetelése

Termékek értékesítésével foglalkozó vállalkozók rémálma, hogy a raktáraik szerkezeti meghibásodásai miatt kialakuló páralecsapódások, vizesedések, hőmérsékletingadozások tönkretehetik készleteiket. Egy ilyen kritikus eset komoly veszteségekkel járhat, és nem csak az áru eladhatósága miatt, de a törzsvásárlók elvesztése, bizalomvesztése miatt is. A pala-, lemez, vagy betonszerkezetű raktárak költséghatékony, és leggyorsabb utólagos szigetelési megoldása a szórt poliuretán hab, amivel egy csapásra letudhatjuk a hő-, és vízszigetelést is.

A raktár szigetelés értelme, és vastagsága

Legyen szó késztermékről, vagy alapanyagról, a raktár fő funkciója az érték-, és a minőségvédelem. Az utólagos purhab szigetelés vastagságát az határozza meg, milyen jellegű terméket raktározunk, kell-e hűteni, vagy éppen fűteni a helyiségeket.
A klimatizált zöldség-, és gyümölcstárolókat például viszonylag vastagon, 8-15 cm vastagságban szigeteljük a termények eltarthatósága miatt, hogy optimális hőmérsékletet lehessen tartani az épületen belül (télen ne fagyjanak, nyáron ne rohadjanak meg). Raktárak esetében a tökéletes vízszigetelés is elsődleges szempont, így olyan megoldást javasolt választani, ami a nedvességtől is védi a létesítményt.

Raktárak szigetelése szórt poliuretánhabbal

A zárt cellás poliuretán habot az esetek többségében belül szórjuk a felületekre, mert a kívülről érő UV károsíthatja a szerkezetét. Így felszórva csökkenthetők az utólagos szigeteléssel járó költségek, mert nem kell külön UV bevonatot felvinni rá.

A kétkomponensű zárt hab a helyszínen szórással előállítható, nem igényel kiegészítő alkatrészeket, segédanyagokat. A komponensek keveredéskor vegyi és hő reakció következik be, amitől gázosodik, és egy úgynevezett zárt sejtstruktúra alakul ki. Másodpercek alatt szilárd halmazállapotúvá alakul a folyadék, miközben térfogata a többszörösére növekszik. Tökéletesen tapad minden előzőleg letisztított, pókhálótlanított felületen, és a legapróbb hézagokat is résmentesen szigeteli. E tulajdonsága miatt nem alakulnak ki hőhidak, amik a későbbiekben gondok okozhatnának. Ráadásul a habszerkezetnek köszönhetően nagyon kicsi terhelést jelent a szerkezetre nézve, ezért semmilyen átalakítást nem igényel a kivitelezése.
A zárt cellás szórt poliuretán hab szigetelés gyors, és egyszerű kivitelezése végett mára nélkülözhetetlen, és mással nem helyettesíthető technológiává vált az utólagos raktár szigetelések során is.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T08:55:11+00:00június 17th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom