Loading...
Expandált polisztirol hablemez (EPS)2023-01-11T15:01:45+00:00

Expandált polisztirol hablemez (EPS)

Amikor építkezésre vagy házfelújítási munkákra kerül a sor, fontos, hogy a hőszigetelés kiemelt szerepet kapjon. A ma elérhető hőszigetelési formák közül a polisztirol, vagy más néven EPS az egyik legnépszerűbb választás.

Mit tudhatunk a polisztirol hőszigetelésről?

Az EPS-lapok, azaz az expandált polisztirol hablemezek különleges technológiájuknak köszönhetően mindössze 2%-ban tartalmaznak polisztirolt, míg a lapok 98%-a levegő, éppen ezért természetes és hatékony hőszigetelést biztosítanak.
Az expandált polisztirol hablemezek jó ár-érték arányban képesek megfelelő szigetelést nyújtani bármilyen épületnek anélkül, hogy az idő múlásával deformálódnának vagy korhadnának. Az EPS-lapok alkalmazási területe széles körű: éppúgy népszerűek a homlokzati hőszigetelés terén, mint a padlások vagy padlók szigetelése esetén.

Az EPS-lapok típusai

Az egyes EPS-termékeket felhasználási fajtától és összetételtől függően több típusba sorolhatjuk.

  • EPS 30: mechanikai igénybevétel nélküli épületrészeken alkalmazhatók.
  • EPS 70: kevés mechanikai igénybevételű épületszerkezetekben használhatók.
  • EPS 80: használatuk homlokzatokon javasolt
  • EPS 100, 150, 200: mechanikai igénybevétel esetén alkalmazható, így vízszigeteléssel már védett, talajjal érintkező szerkezetekben is.

Mindezen jelzések mellett léteznek L2, L4 és L5 jelzésű, lépéshang-szigetelő termékek is, amelyeket terheléstől, illetve a lakóépület típusától függően építhetünk be.

Fehér vagy szürke expandált polisztirol?

A piacon a hagyományos, fehér színű EPS-lapok mellett elérhető szürke EPS-lapok is. Ezek a termékek különleges adalékanyagot, grafitport vagy koromadalékot tartalmaznak, így kevesebb hővesztés érhető el velük. A szürke színű EPS-lapok egyéb tulajdonságai és felhasználási területei megegyeznek a fehér expandált polisztirol hablemezekével.

Teljesen egybefüggő, hőhídmentes szigetelésre van szüksége? Tekintse meg purhab szigetelés szolgáltatásunk részleteit!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom