Loading...
Extrudált polisztirol hablemez (XPS)2023-01-11T14:58:38+00:00

Extrudált polisztirol hablemez (XPS)

A különféle minőségű és összetételű, hőszigeteléshez használt anyagok palettája rendkívül széles, ám ezekből is messze kiemelkedik az egyik legismertebb, mégpedig az XPS, azaz az extrudált polisztirol hab. Ez az extrudáló-habosító eljárással készült kemény, zártcellás anyagszerkezetű polisztirolhabok speciális gyártástechnológiával vannak előállítva, és sokkal kedvezőbb mechanikai tulajdonságaik vannak, mint a kémiai összetételében ugyan megegyező, de gyártási eljárásában eltérő, tömbben formázott polisztirolhaboknak (EPS hab).

Hogyan készül az extrudált polisztirol hab?

Egy kifejezetten szilárd, erős, nagy teherbíró képességgel rendelkező termékről van szó, aminek fő alapanyaga az üvegtiszta polisztirol. Ezt olvasztják meg adalék- és színezőanyagokkal összekeverve, majd az olvadékhoz habosító gázt adnak, ez a keverék pedig az extruderen átmenve felhabosodik és megszilárdul, ami a tökéletes végeredményt adja.

Az XPS hablemez szerkezete homogén. Oldószermentes ragaszóval rögzíthető, valamint oldószermentes festékkel festhető hőszigetelő anyag. Extrudált előállítási módja miatt, a hab remekül ellenáll a nedvességnek, a fagynak, a korhadásnak. Kiemelkedő hőszigetelő képessége tartós nedvesség hatására sem romlik, azonban az erős UV-sugárzástól óvni kell.

Szeretné a hő- és vízszigetelést egyszerre, ráadásul lépésálló kivitelben, könnyen megoldani? Válassza purhab szigetelési szolgáltatásunkat most!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom