Loading...
Fagyapot szigetelés2023-01-11T15:00:54+00:00

Fagyapot szigetelés

A fagyapot egy több mint egy évszázados múltra visszatekintő szigetelési módszer, és az egyre újabb gyártási technológiáknak köszönhetően máig megőrizte szerepét az építőiparban. A korai magnezitkötésű fagyapotot hamar felváltotta a cementkötéssel gyártott technológia, ami lehetővé tette a tűzálló termékek gyártását, így a tető, illetve a falak szigetelésében ma is népszerű megoldásnak számít.

Hogyan készül a fagyapot hőszigetelés?

A fagyapot általában fenyőből vagy nyárfából készül cement, valamint sóoldat hozzáadásával. A felaprított fát a gyártás során kiszárítják, és sóoldat, illetve a különböző adalékanyagok segítségével gondoskodnak a gombásodás elleni védelemről. A kezelt fagyapothoz keverőgépben adagolják kötőanyagként szolgáló cementet, majd a keveréket három rétegben öntőformába töltik. A fagyapotlapokat lepréselik, majd nagyjából húsz fokos hőmérsékleten közel egy hónapig száradni hagyják, végül méretre vágják.

A fagyapot előnyei:

  • Megújuló anyagokból készül, így környezetbarát szigetelési alapanyagnak számít.
  • Jó hőtároló képességgel rendelkezik.
  • Ellenáll a párának, valamint a különböző kártevőknek.
  • Jól ellenáll az időjárás viszontagságainak.
  • Ütésálló kivitelű.
  • Nem tűzveszélyes, így biztonságos szigetelés.
  • Hosszú élettartam jellemzi.

A fagyapot alkalmazási területei

A fagyapotot belső válaszfalak, homlokzatok, padlók, tetőterek, födémek, álmennyezetek vagy magas vagy lapostetők szigetelésére is használják típustól függően. A piacon jelenleg elérhetőek homogén fagyapot táblák, illetve inhomogén termékek is, mely utóbbiakkal más hőszigetelő anyagokkal kombinálva még jobb hatásfokú, több rétegű szigetelés is készíthető. Amennyiben betonozás előtt zsaluzatba helyezzük a lemezeket, a hőhídhatás mérsékelhető.

Szeretne teljes mértékben hőhídmentes szigetelést új otthonában? Válassza purhab szigetelési szolgáltatásunkat!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom