Loading...
Üveggyapot2022-09-28T09:15:48+00:00

Üveggyapot

Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb, ma a piacon elérhető szigetelőanyag az üveggyapot, hiszen az egyszerre környezetbarát és jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Hogy készül az üveggyapot?

Az üveggyapot legfontosabb alapanyag az az üvegtörmelék, amely az üveggyártás mellékterméke, illetve kvarchomok. Az üveggyapot legfontosabb tulajdonsága a szálszerkezet, amelynek köszönhetően ez a szigetelőanyag rendkívül rugalmas, ugyanakkor könnyű is.

Az üveggyapot:

  • Nem gyúlékony
  • Jó térkitöltő tulajdonságokkal rendelkezik
  • Jó ár-érték arányú
  • Tartós, hosszú élettartamú

Újrahasznosított alapanyagok

A legtöbb üveggyapot nem csak hogy az egyébként felhasználásra nem kerülő üvegtörmelékből készül, de az üveggyapottermékek jelentős része újrahasznosított alapanyagokból áll. A különböző színű üveggyapotokat a szálak egymáshoz tapadását segítő hozzáadott adalékanyagok határozzák meg, ugyanakkor léteznek száz százalékban kötőanyag nélküli, fehér, fújható üveggyapottípusok is.

Az üveggyapot szigetelő tulajdonságai

A jó szigeteléshez elengedhetetlen, hogy a felhasznált termékek meggátolják a hőhidak képzését, ugyanakkor ne penészedjenek. Az üveggyapot jó páraáteresztő tulajdonságokkal bír, így hatékonyan engedi ki az épületben keletkezett párát. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy bár az üveggyapot jó vízlepergető, használata esetén külön oda kell figyelni a vízszigetelésre, mert nem vízálló, és mivel nem lépésálló, adott esetben járófelület építése is szükséges lehet.

Az üveggyapot leggyakoribb felhasználási területei

  • Homlokzatok
  • Padlásterek
  • Lapos vagy magastetők
  • Belső válaszfalak

Szeretné a hő- és vízszigetelést egyszerre, ráadásul lépésálló kivitelben, könnyen megoldani? Válassza purhab szigetelési szolgáltatásunkat most!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom