Gabonatárolók szigetelése

/, Magtároló/Gabonatárolók szigetelése

A gabonatárolók szigetelése több szempontból is nagyon hasznos.

Növénytermesztéssel, gabonafeldolgozással foglalkozó társaságok egyik legfontosabb feladata, hogy a megtermelt, vagy megvásárolt terményt megfelelő körülmények között tárolja.

Nem mindegyik vállalkozás tudja megengedni magának, hogy új, minden elvárásnak megfelelő tárolót építsen.

Ha beázik a tető

A régi épületeknél gyakran előforduló problémák a tetők beázásai, vagy éppen a páralecsapódások. A nedvesség hatására a gabona penészesedik, felhasználásra alkalmatlanná válik, kidobásra van ítélve.

Nem megfelelő épületben történő tárolás esetén a veszteségek tetemes összegekre rúghatnak.

Az Unipur Kft. szórt poliuretánhabos szigetelésével ezek a veszteségek teljesen megszűnnek, ily módon a szigetelésre fordított összeg többszörösen megtérül.

Hó- és vízszigetelés

A poliuretánhab együttes hőszigetelő és vízszigetelő anyag.

Alkalmazásával a beázások, páralecsapódások azonnal megszüntethetők.

A habosodás folyamán kialakult zárt cellák következtében jobb a hőszigetelése más szigetelőanyagnál (λpur=0,022 W/mK).

A szórt szigetelőhab összefüggő, résmentes bevonatot képez a szigetelendő felületen, nincsenek illesztési problémák, a különböző csomópontok varratmentesen szigetelhetők.

A gyors reakcióidőből adódóan akár vízszintes, akár függőleges felületre is felhordható, új és felújításra szoruló tetők szigetelésére is alkalmas.

Repedt, lyukas hullámpalákat nem kell kicserélni, a trapézlemez tetőfedések réseit teljesen átfedi. A felszórt poliuretán szigetelés teljesen vízzáróvá teszi az épületet.

A kiemelkedő hőszigetelő képességéből adódóan elegendő kis vastagságot felvinni a felületre, ami már a páralecsapódást is azonnal megszünteti.

Tulajdonságaiból adódóan fém silók vízszigetelésére is alkalmas, a tárolók állaga hosszútávon stabillá válik.

By |2020-03-18T12:40:56+00:00május 3rd, 2017|Hőszigetelés, Magtároló|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom