Az energiaárak rohamos növekedésével a gazdaság minden területén egyre nagyobb fontosságot tulajdonítanak a megfelelő, hosszútávú és rövid időn belül megtérülő szigetelés fontosságára.

Amennyiben a megfelelő szigetelést választják, a költségek rövid időn belül visszanyerhetők, mert

-az energiaköltségek csökkennek,

-az épület állaga hosszútávon stabillá válik

-állattartás esetén a takarmányfelhasználás alacsonyabb lesz.

Szórt poliuretánhabos szigetelés

A szórt poliuretánhabos szigetelés sok jelentkező szigetelési problémára kiváló megoldást jelenthet.

Állattartó épületekben mindennapos probléma az épületszerkezeteken megjelenő ammóniás pára lecsapódása, ami a korrózió elősegítéséhez vezet.

A lecsepegő nedvesség eláztathatja az almot és zárlatot okozhat az elektromos gépekben.

A szórt poliuretánhabbal bármilyen formájú épületszerkezet résmentesen szigetelhető, mely után a felületi hőmérséklet különbség megszűnik, így a pára nem tud lecsapódni.

Bármilyen tetőfelületen megtapad és ott egybefüggő résmentes szigetelést alkot.

Kiváló hőszigetelő

Nagyon fontos tulajdonsága, hogy a kiváló hőszigetelő képességen (λ = 0,0203 W/mK) kívül vízszigetelésre is alkalmas, mivel a habszerkezet (92-95 % zárt cellastruktúra) a vízmolekulákat nem engedi át.

Olyan helyeken, ahol a hő és vízszigetelési problémát kell megoldani, a poliuretánhabbal történő szigetelés   ideális választás.

Az istálló ingadozó hőmérséklete negatív hatással van a tápfelhasználásra, az elhullásra.

Tesztek és kísérletek alapján a poliuretánhabbal szigetelt épületben állandó hőmérséklet volt tartható, míg egy hagyományos polisztirol szigeteléssel ellátott épületben a hőmérséklet 15-25 Co között ingadozott.

Energiacsökkentés

A két épületben mért tápfelhasználás napi 12 g/istállóhelynyi eltérést mutatott, energiafelhasználásban pedig 36 %-os megtakarítás volt elérhető úgy, hogy a fűtési szezont szeptembertől júniusig számolták.

Minőség megóvás

Zöldség- és gyümölcstárolókban az optimálistól ha csak egy fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet, csökkenti a raktározott termék minőségét és eltarthatóságát.

Kényszerszellőzéssel ellátott épületeknél jogos elvárás egy olyan belső szigetelés alkalmazása, ami a résmentességet (“falslevegő” bejutásának megakadályozását) tudja nyújtani.

Mivel a poliuretánhab közvetlenül a szigetelendő felületre kerül felhordásra – jó hőszigetelőképességénél fogva viszonylag kis vastagságokban -, így a rágcsálók részére nem biztosít életteret és nem telepednek meg benne.

Vízszigetelés

A fent említett tulajdonságaiból adódóan (hő- és vízszigetelés) lapostetős épületek szigetelésére is alkalmas.

Ma Magyarországon egyre többen belátják, hogy a megfelelően, szakszerűen elkészített épületszigetelés nem felesleges kiadás, hanem az épületkialakítás, vagy felújítás elválaszthatatlan része.

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom