Miért a szórt poliuretánhabos szigetelést válasszam a sok szigetelési technológia közül?

/, Poliuretánhab, mint purhab szigetelés/Miért a szórt poliuretánhabos szigetelést válasszam a sok szigetelési technológia közül?

A hőszigetelés célja, hogy megakadályozza az épületek belső hőjének kiáramlását, más szóval, hogy csökkentse a hőveszteséget.

A körültekintően és megfelelően kivitelezett szigetelés optimális szinten tudja tartani az épületek belső tereinek hőmérsékletét. Ráadásul gazdaságosabb energia-felhasználást is biztosít, hiszen a szórt poliuretán szigetelés (purhab) segítségével akár 50-70%-os energia-megtakarítás is elérhető. Tehát a feltett kérdésre lehet röviden válaszolni: egyszerűen a legtöbb esetben nincs jobb megoldás.

Ám lehet bővebben is kifejteni…

Az általában használt szigetelőanyagok (ásvány-, kőzetgyapot, polisztirol lapok, bitumenes szigetelők) csak egy problémára nyújtanak megoldást, csak vízszigetelnek vagy hőszigetelnek.

A poliuretánhab együttes hő- és vízszigetelő anyag, alkalmazásával a beázások, páralecsapódások azonnal megszüntethetők.

A habosodás folyamán kialakult zárt cellák következtében jobb a hőszigetelése más szigetelőanyagnál (λpur=0,022 W/mK).

A szórt szigetelőhab összefüggő, résmentes bevonatot képez a szigetelendő felületen. Nincsenek illesztési problémák, a különböző csomópontok varratmentesen szigetelhetők.

A gyors reakcióidőből adódóan akár vízszintes, akár függőleges felületre is felhordható.

Állattartó épületekben és gabonatárolókban mindennapos probléma a beázás és az épületszerkezeteken megjelenő pára lecsapódása, ami a korrózió kialakulásához vezet.

A lecsepegő nedvesség a tárolt termény minőségét nagymértékben rontja.

A szórt poliuretánhabbal bármilyen formájú épületszerkezet résmentesen szigetelhető, mely után a felületi hőmérséklet-különbség megszűnik, így a pára nem tud lecsapódni.

Tető purhab szigeteléssel

Bármilyen tetőfelületen megtapad, és ott egybefüggő, varratmentes szigetelést alkot. A poliuretánhabbal szigetelt épületekben állandó hőmérséklet tartható, és az energia-felhasználásban 30-40%-os megtakarítás is elérhető.

Zöldség- és gyümölcstárolókban az optimálistól csak egy fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet csökkenti a raktározott termék minőségét és eltarthatóságát.

Lapostetők szigetelésekor teljesen egybefüggő, illesztés mentes szigetelőréteg és hőhídmentes épületkonstrukció hozható létre. Ez rendkívül fontos az attikafalaknál, kéményeknél, szellőzőknél, világítóablakoknál.

Felújításnál a technológia nem igényli a meglévő szigetelés eltávolítását, így nincs bontási, szemétszállítási és elhelyezési költség. A szigetelt felület lépésálló, akár nagyobb felületi nyomásnak is kitehető, ezáltal komolyabb betonréteget, díszburkolatot is elbír.

Amennyiben a megfelelő szigetelést választjuk, a költségek rövid időn belül visszanyerhetők, mert az energiaköltségek csökkennek. Az épület állaga hosszútávon stabillá válik, állattartás esetén a takarmány-felhasználás alacsonyabb lesz.

By |2020-03-18T12:24:45+00:00április 22nd, 2018|Hőszigetelés, Poliuretánhab, mint purhab szigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom