Miért a szórt poliuretánhabos szigetelés a jó választás?

/, Lapostetők szigetelése, Poliuretánhab, mint purhab szigetelés/Miért a szórt poliuretánhabos szigetelés a jó választás?

A sok szigetelési technológia közül miért a szórt poliuretánhabos szigetelés a jó választás?

A feltett kérdésre lehet röviden válaszolni, hogy egyszerűen a legtöbb esetben nincs jobb megoldás és lehet bővebben kifejteni.

Az általában használt szigetelőanyagok (ásvány-, kőzetgyapot, polisztirol lapok, bitumenes szigetelők) csak egy problémára nyújtanak megoldást, csak vízszigetelnek, vagy hőszigetelnek.

A poliuretánhab együttes hő- és vízszigetelő anyag. Alkalmazásával a beázások, páralecsapódások azonnal megszüntethetők.

A habosodás folyamán kialakult zárt cellák következtében jobb a hőszigetelése más szigetelőanyagnál (λpur=0,022 W/mK). A szórt szigetelőhab összefüggő, résmentes bevonatot képez a szigetelendő felületen.

Nincsenek illesztési problémák, a különböző csomópontok varratmentesen szigetelhetők. A gyors reakcióidőből adódóan akár vízszintes, akár függőleges felületre is felhordható.

A  legapróbb részletekre kiterjedő gondossággal végezzük a szórt poliuretánhabos szigetelést.

1998 óta foglalkozunk a tevékenységgel, elsősorban a mezőgazdaság területén, segítve az állattartással és terménytárolással foglalkozó gazdákat.

Állattartó épületekben és gabonatárolókban mindennapos probléma a beázás és az épületszerkezeteken megjelenő pára lecsapódása. Ez a korrózió elősegítéséhez vezet és a lecsepegő nedvesség a tárolt termény minőségét nagymértékben rontja.

A szórt poliuretánhabbal bármilyen formájú épületszerkezet résmentesen szigetelhető, mely után a felületi hőmérséklet különbség megszűnik, így a pára nem tud lecsapódni.

Bármilyen tetőfelületen megtapad és ott egybefüggő, varratmentes szigetelést alkot.

A poliuretánhabbal szigetelt épületekben állandó hőmérséklet tartható és az energia felhasználásban 30-40%-os megtakarítás is elérhető.

Zöldség- és gyümölcstárolókban az optimálistól csak egy fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet csökkenti a raktározott termék minőségét és eltarthatóságát.

Lapostetők szigetelésekor teljesen egybefüggő, illesztés mentes szigetelőréteg és hőhídmentes épületkonstrukció hozható létre.

Ez rendkívül fontos az attikafalaknál, kéményeknél, szellőzőknél, világítóablakoknál. Felújításnál a technológia nem igényli a meglévő szigetelés eltávolítását, így nincs bontási, szemétszállítási és elhelyezési költség.

A szigetelt felület lépésálló, akár nagyobb felületi nyomásnak is kitehető, ezáltal komolyabb betonréteget, díszburkolatot is elbír.

Amennyiben a megfelelő szigetelést választjuk a költségek rövid időn belül visszanyerhetők, mert az energiaköltségek csökkennek, az épület állaga hosszútávon stabillá válik, állattartás esetén a takarmányfelhasználás alacsonyabb lesz.

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom