Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?

//Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?

Legyen szó lakossági vagy ipari felújításról, a hőszigetelésnek egy fő célja van, mégpedig, hogy megakadályozza az épület belső hőjének kiáramlását, azaz hogy csökkentsük általa a hőveszteséget.

A jól megtervezett, és kivitelezett hőszigetelés hosszú távon – az épület jellegéből és használatából eredően milliókat is megspórolhat számunkra.

A piacon számos hőszigetelő rendszer létezik, melyek többsége már előre legyártott, különféle vastagságú lemezekből állnak, és azok speciális felviteli technológiájával érik el a kívánt hatást.

Vannak kedvezőbb, és drágább árfekvésű megoldások, de alapjaiban nézve az elején ezek a megoldások olyanok, mint a pénznyelő automaták.

Pontok, ahol mélyen a zsebünkbe kell nyúlni:

  • A falazat előkészítése (előző szigetelés leszedése, elszállítása, üregek-hézagok tömítése, portalanítás, alapozás, falazat egybecsiszolása).
  • A hőszigetelő lemezek, hablemezek felhelyezése (lapok, ragasztóanyag, dűbelek, emberi tényező).
  • Az ezekből eredő hiányosságok (hőhidak keletkezése, penészesedés, a szigetelés újra gondolása).

Könnyen belátható, hogy ezekkel a módszerekkel időigényes a hőszigetelés kialakítása, ráadásul mind alapanyagban, mint emberi időráfordításban sokba kerülnek.

Nyitott cellás poliuretán szigetelőhab azoknak, akik azonnali és hosszú távú megoldást keresnek

Ez a technológia ötvözi magában mindazokat az előnyöket, amiket egy felújítás során célkitűzésként meghatározunk. Használatával gyakorlatilag teljesen kizárható minden kivitelezési hiba, ami a meleg levegő kiáramlását okozhatja a falazaton, vagy a tetőszerkezeten.

Nézzük is meg, hol hozza vissza ez a megoldás már a kivitelezés során a pénzt Önnek.

  • Nem kell a falazatot hézag mentesíteni, kiegyenlíteni. Ha van szigetelés, nem kell eltávolítani, amivel időt, és az elszállítással járó költségeket is a zsebében tarthatja.
  • Nem kell a falazatot kezelni, alapozni. Ez a technológia mindenféle felületre felvihető (beton, cserép, tégla, bitumen, gumilemez, fa, fém, vakolat). Arra kell csupán figyelni, hogy a felület ne legyen poros, vizes, pókhálós, vagy zsíros.
  • Nagyon gyors. Egy speciális szórópisztolyból egy ember naponta akár 300-500 nm-t is leszigetelhet 3 rétegben.
  • A szigetelőhab kiszórása után gyorsan megköt, és a legapróbb repedést is kitölti. Nem kell ragasztani, dűbelezni, a szigetelőlapokat összezárni.
  • A gyors tágulásnak köszönhetően kevesebb alapanyagigénye van, mint a zárt cellás purhabnak, alacsonyabb R-érték mellett.
  • Ez a purhab mindenféle felületre szórható, legyen függőleges vagy vízszintes, ráadásul hézag, toldás-, és hőhid-mentesen szigetel.

A nyílt cellás poliuretán hab szigeteléssel jelentős alapanyagköltséget, munkaerő órabért, sitt szállítási díjat spórolhat meg, amit akár az épület egyéb kivitelezési pontjaira is fordíthat. Tudjon meg még többet a purhab szigetelésről!

By |2020-03-18T11:58:54+00:00március 29th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom