Egyedi dekorációk installációk purhabbal

//Egyedi dekorációk installációk purhabbal

Mi történik, ha egy kreatív ember kezébe purhabot adunk? Hogyan tud az építőanyag művészeti alkotássá, hirdetőeszközzé, látványelemmé válni?

2017-ben a Nemzetközi Duna Nap alkalmából Farkas Zsófia úszó halaiban fél éven át gyönyörködhettek a Műegyetem rakpart előtti szakaszon sétálók. A halak fémvázra fújt, szórt poliuretánhabból, csiszolva, faragva és fluoreszkálóra festve készültek. Szintén Budapesten évekkel ezelőtt három gombócos, óriás purhab fagyi csalogatta be egy józsefvárosi fagyozóba a járókelőket.

Egyedi installációk purhabbal

Megannyi vállalkozás specializálódott reklámeszközök, installációk, dekorációk készítésére, hiszen a cégek minden eszközt megragadnak ahhoz, hogy kitűnjenek a sablonos reklámzajból. A szórakoztató iparban is egymásra licitálnak a szereplők, ki tud jobbat, látványosabbat mutatni. A fogyasztókat ugyan is már nem lehet a tucat cuccokkal elkábítani, egyedinek, újszerűnek kell lenni, hogy a dekorációnk mágnesként vonzza a szemet. Ez kell ahhoz, hogy a művészettel keresletgerjesztő hatást érjünk el, és így válhat adott esetben egy hirdetésnek szánt tárgy is ikonikus műtárggyá.

Gyorsan elkészül, könnyű, és mobil

Az installáció és dekoráció készítésekor a purhab előállítási mechanizmusában és a késztermék fizikai tulajdonságaiban találjuk a sikerfaktort.

A különféle vázszerkezetekre felszórt hab a levegővel érintkezve hatalmas térfogatnövekedést produkál, gyorsan terül, és villámsebességgel szárad. Akár egy adott helyszínen, rögtönzött „mű” hegyeket tudunk kialakítani vele, hiszen az egyenetlen hepehupás formák egy kis festői utómunkával megtévesztően természetes hatást tudnak elérni. Így készítettünk már gumicukorgyártó világmárkának mi is háttér dekorációt reklámfilmhez.

Hasonló módon készítettünk már pingvindekorációt kirakati babának, amihez előre elkészített sablonba fújtuk a habot. 20-30 perc elteltével a pingvinjeink mehettek volna akár az Északi-sarkra is, olyan stabilak és szilárdak voltak.

Egy ügyes szobrász a random kifújt és kiszáradt purhabból bármilyen valós és elképzelt alakzatot kifaraghat, csiszolhat, hiszen az anyag könnyen megmunkálható. A kész alkotásokat falfestékkel mindenki kedvére színezheti, alakíthatja. A legjobban mégis azért szeretik, mert hiper könnyű a kész műremek, és így a szállítása is egyszerűbb. Egy-egy purhab pingvint például csak a hónunk alá kapunk, és már vihetjük is kiállítási dekorációnak.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T08:19:14+00:00július 15th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom