Garázs mélygarázs szigetelés

//Garázs mélygarázs szigetelés

Az elmúlt évek lakossági fogyasztási trendjei között szembetűnő az egy főre jutó személyutók száma is. Az ellenállhatatlan autóvásárlási konstrukciók arra buzdítják az embereket, hogy egy családon belül akár több autó is legyen. Ahogy a házon belüli értékeinket, és önmagunk védelmét biztosítjuk, úgy az utóknak is dukál a jó közérzet. Gondoljon csak bele, hogy egy korrekten leszigetelt garázsban, ami télen fagymentes, mennyivel könnyebben elindul a négykerekű is.

A garázs, mélygarázs szigetelés gyakori hibái

Tapasztalataink szerint a lakások leggyakrabban a tetőkön keresztül áznak be. Nagyvárosokban a praktikus, sok gépjármű befogadására alkalmas mélygarázsok tetejére sok esetben kültéri parkolókat, vagy akár kerteket is építenek, amelyek kivitelezése során számtalan hibalehetőség adódhat. Egy nem jól megválasztott szigetelőrendszer, a nem megfelelő rétegrendek, a dilatációs pontok az idő múlásával sérülékennyé tehetik a tetőket, hőhidak, repedések jöhetnek létre, így a garázs teteje védtelenné válik a vízzel, és hővel szemben.

A legszembetűnőbb problémák a mennyezet vizesedése, penészesedése, és a hőszigetelés sérülése miatti fagyás a téli hónapokban. Ez utóbbi kiküszöbölése miatt újfent divatba jöttek a fűtött garázsok is, ami lássuk be, kikerülhető lenne egy tökéletes, 100 %-os biztonságot nyújtó komplex szigetelőrendszer használatával. A zárt cellás poliuretán hab szigetelő rendszerrel védett garázsokban fagymentesen, akár 15-20 fokon telelhetnek az autók, ezért lényegesen könnyebben beindulnak, mint az utcán, vagy egy rosszul szigetelt garázsban hagyott társaiknál.

Garázs, mélygarázs szigetelése szórt poliuretán habbal

A legpraktikusabb, legösszetettebb, és leggyorsabban kivitelezhető szigetelési technológia a zárt cellás, szórt poliuretánhab szigetelés. Új építésű garázsok esetében érdemes ezt a rendszert választani, ha hosszú távon le akarjuk tudni a garázsfelújításnak még a gondolatát is.
Ha viszont már megtörtént a baj, és javításra szorul a garázs, vagy a mélygarázs, a szórt poliuretánhab technológiával bontásmentesen, és expressz gyorsasággal megoldható egy lépésben a hő-, és vízszigetelés felújítása is. A legtöbbe estben a tető felújítása, utószigetelése is elegendő, de ha például egy garázst hegyoldalba építettek, akkor a föld alatti oldalfalakat az esetleges vízbejutás ellen mindenképp célszerű szigetelni.

A garázsok, mélygarázsok szigetelésére kifejezetten a zárt cellás, szórt poliuretán hab alkalmazását javasoljuk, hiszen így a rendszer mindkét funkcióját, a hő-, és vízszigetelő képességét is maximálisan ki tudjuk használni. A szigetelőanyag felszórást követően szétterül, résmenetesen szilárdul, így nem alakulnak ki hőhidak. A hab, miután elérte teljes térfogatát, a kihűlését követően (kb. 20 perc) a következő építőipari munkafázisok folytathatók, így szinte szemtelenül gyorsan kivitelezhető használatával a felújítás.

Tudjon meg többet az innovatív és kiemelkedően jó ár-érték arányt képviselő szór poliuretán szigetelőrendszerről, és kérjen ajánlatot elérhetőségeink egyikén!

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T09:15:23+00:00június 17th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom