Hogyan működik? Szórt purhab szigetelés a gyakorlatban.

//Hogyan működik? Szórt purhab szigetelés a gyakorlatban.

Mielőtt zsebre menő beruházásba kezd, érdemes tudnia, hogy otthonának újraszigetelése mekkora felfordulással jár majd. Tudjuk, hogy a kivitelezés ideje és formája legalább annyira fontos kérdés önnek, mint a ráfordított összeg. Írásunkban ezért bemutatjuk, mire számítson, ha a szórt purhab szigetelést választja, és hogyan dolgoznak kivitelező kollégáink.

1. lépés: a felületek előkészítése

A szórt purhab szigetelés gyakorlatilag mindenen megtapad. Kivéve a koszos, vagy zsíros felületeken. Első lépésben ezért a felületek takarításával kezdünk. Sok esetben elég egy seprés, hogy eltüntessük a port, vagy a pókhálókat. A masszív kosszal, vagy zsírrétegekkel szemben viszont magasnyomású mosással vesszük fel a harcot.

2. lépés: fóliázás

A szórásos technológiából, és a levegőmozgásból adódóan a purhab szemcsék könnyen eljuthatnak olyan helyekre, és tárgyakra is, amiket egyáltalán nem szeretnénk szigetelni. Gondoljon a beltéri ajtókra, a nyílászárókra, a ház mellett parkoló autóra, vagy éppen a szomszéd kerti bútoraira!
Ha a purhab megtapad, utána nem, vagy csak áldozatok árán takarítható le. Ezért a munkálatokat minden esetben a védendő tárgyak fóliázásával folytatjuk.

3. lépés: az alapanyagok előkészítése

A kétkomponensű alapanyagot a helyszínen, egy airless rendszerű mini reaktorban melegítjük fel 40-45 fokra. A szóró slagot külön elektromos fűtőszálakkal melegítjük fel, mert a nagyobb távolságok miatt az alapanyag enélkül könnyen kihűlne.

4. lépés: a szórópisztoly előkészítése

A purhab a szórópisztolyt sem kíméli. Hogy elkerüljük a pisztoly darabjainak dugulását, és gyakori cseréjét, minden használat után szétszedett állapotban oldószerben áztatva tároljuk őket. Az újabb használat előtt átolajozzuk, és összeszereljük.

5. lépés: állványozás

Amennyiben szükséges (például mezőgazdasági épületek, ipari létesítmények esetében), felépítjük a megfelelő méretű és magasságú állványzatot.

6. lépés: a védőruházat

Szakemberünk felveszi a nélkülözhetetlen személyi védőfelszerelését. Minden esetben kötelező a zárt bakancs, a teljes, kapucnis overál, a gumikesztyű, és a szűrőbetéttel ellátott teljes gázálarc. Ha nem tudná, hogy szigetelik a házát, azt hihetné, egy ufó vette birtokba az otthonát.

7. lépés: a szigetelés elkészítése

Ez a munka típusától függően változó lehet. Nincs egységes séma, csak egyedi megoldások.

8. lépés: utómunkálatok

A hő- és vízszigetelést követően egy csekély utómunka vár még a kivitelező kollégánkra. Eltávolítja a korábban kihelyezett védőfóliákat. Leszedi az állványzatot, ha volt. Szétszereli a szórópisztolyt, beáztatja az alkatrészeket. Összegyűjti a keletkezett szemetet, amit nyugodtan ki lehet dobni a kommunális tárolóba, hiszen nincs káros anyag kibocsátása.

Megköszöni a lehetőséget, hogy Önnél dolgozhatott, és sok megtakarítást kíván.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-02-21T10:31:33+00:00augusztus 27th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom