5 biztos jel, hogy ideje újraszigetelni az otthonát

//5 biztos jel, hogy ideje újraszigetelni az otthonát

Egy kosszal és rengeteg kiadással járó házfelújítást a legtöbben a hátuk közepére kívánnak. Sokan nem vágnak bele addig, amíg annyira szembetűnővé nem válik a probléma, hogy majd a szemüket szúrja ki. Ez legtöbbször a drasztikusan megnövekedett rezsiköltség. Cikkünkben összegyűjtöttünk öt tipikus jelet, ami arra utal, hogy ideje újraszigetelni a házat.

1) Téli időszakban szinte folyamatosan megy a gázkazán

A gázkazánok automatikája a szivattyúindítást és a vízhőmérsékletet szabályozzák. Magyarán mondva biztosítják a melegvíz-ellátást az optimális fűtéshez. Amennyiben a ház hőszigetelése sérült, hézagos, hőhidak alakulnak ki. A megtermelt hő folyamatosan kiáramlik a szabadba, mert a falak nem tartják a meleget a helyiségekben. Ennek legszembetűnőbb jele, ha folyamatosan megy a kazán.
Normál esetben a szobákban felszerelt termosztátok kikapcsolnak, ha optimális a hőmérséklet, és csak akkor kapcsolnak be újra, ha a beállított szint alá süllyed a klíma.

2) Megfelelő fűtés mellett hideget sugároznak a falak és a padlók

Az egyik legszembetűnőbb jelet szó szerint a bőrén tapasztalja. Ha csak úgy érzi komfortosan magát a téli hónapokban, hogy több réteg felsőruházatot présel magára, és dupla zoknit húz a lábára, gond van. A hőhidak, és/vagy a szigetelés hiánya miatt a falakon keresztül szinte sugárzik be a kinti hideg. A fűtés folyton megy, ön fázik, a rezsi pedig a csillagos egekben van.

3) Dohos szag kering a lakásban

A jól érezhető dohos szagot a ruhák erősen átveszik, ráadásul rontják a levegőminőséget, és ezáltal a komfortérzetet is. A dohos szag mögött a penészesedés, vizesedés áll, még akkor is, ha látszólag nincs nyoma. A penész ugyan is könnyen megbújhat a burkolatok alatt, vagy éppen a szekrények háta mögött. A dohhal nem érdemes játszani, mert hosszú távon légúti allergiát, rosszabb esetben asztmát okoz. Egy résmentes szigeteléssel azonban a hőhidak kiiktathatók, és idővel a kellemetlen szag is eltűnik.

4) Penészesedés jelenik meg a sarkokban, a nyílászárók környékén

A kékes-szürke, néhol zöldes árnyalatba kúszó penészfoltok szinte ordítják, hogy probléma van a szigeteléssel. Ha a penész látványos helyen üti fel a fejét, előbb tud cselekedni. A résmentes szórt purhab szigeteléssel gyorsan, és 100 %-an kivédhető a penészjelenség.

5) Nyáron non-stop megy a klíma

Ha nincs rendesen szigetelve az épület, vagy régi, és sérült, akkor a nyári hőségben a falakon keresztül betódul a kinti hőség. Intő jel lehet, ha a légkondicionáló kikapcsolása után már percekkel később elviselhetetlen meleg lesz a lakásban.

Mondjon búcsút a kellemetlenségeknek! Szórt purhab szigeteléssel gyorsan, költséghatékonyan, és résmentesen újraszigetelheti otthonát.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T08:12:24+00:00augusztus 27th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom