Mennyibe kerül a szórt purhab szigetelés?

//Mennyibe kerül a szórt purhab szigetelés?

A purhab szigetelés megválasztásakor a járulékos, és hosszú távú előnyök mellett jó, ha tisztában vagyunk azzal is, mennyibe kerül a kivitelezése. Egy építkezés, vagy felújítás nem kispályás feladat. Megértjük, ha tisztán szeretne látni, mielőtt dönt, és tudni akarja, mennyibe kerül az otthona energiatakarékossága.

Ahogy minden ház egyedi méretű, kialakítású, úgy a felhasznált purhab szigetelés vastagsága, és mennyisége is változó. Oldalunkon megtalálja árainkat különböző vastagságban felfújt megoldásokra, de példaként megmutatjuk, mennyibe kerülne egy 100 m2 alapterületű ház tetőterének a szigetelése.

Csípje nyakon a megtermelt hőt a tetőn!

Mindenki tudja, hogy a meleg levegő felfelé száll. Ebből logikusan következik, hogy ha a tetőn nem tudja megfogni a megtermelt hőt, akkor bizony a környezetet fűti, nem pedig az otthonát. Ott, ahol nincs tetőszigetelés, vagy sérült, a fűtési költség az egekbe szállhat.

A tetőterek purhab szigetelésével azonban visszafordítható ez a tendencia. A beruházás költsége 3-4 év alatt visszajön a rezsi csökkenésével, ami átlagosan 20-30 %. Természetesen a megtérülési idő akár még ennél rövidebb is lehet, attól függően, milyen fűtőrendszere van a házának.

Mennyibe kerül a szórt purhab szigetelés?

Induljunk ki abból, hogy egy 100 m2 alapterületű háznak a szigetelendő tetőfelülete nagyjából 140 m2. Összehasonlítás képen két lehetőségre is készítettünk egy átlag kalkulációt, attól függően, hogy be szeretné-e építeni a tetőteret, vagy sem.

Mennyibe kerül a padlásfödém purhab szigetelése?

Abban az esetben, ha a tetőteret nem szeretné hasznosítani, a meleg levegő megállításához elegendő a padlásfödémet szigetelni. Ilyen esetben, ha nincs egyéb probléma, egy átlagosan 5 cm vastagságú purhab szigetelés elegendő. Ennek költsége munkadíjjal együtt 471 000 Ft + Áfa.

Mennyibe kerül a tetőtér purhab szigetelése?

Amennyiben bővítené a lakóterét, és ki akarja aknázni a korábban kihasználatlan területeket, úgy a tetőtér szigetelése lesz a megoldás. Ebben az esetben a szarufák közötti felületre fújjuk nagyjából 10 cm vastagságban a zártcellás purhab szigetelést. Ez egyébként 20 cm vastagságú Hungarocell szigetelésnek felel meg. Ennek költsége munkadíjjal együtt 1 037 400 Ft + Áfa.

Amit nem számoltunk bele…

A purhab szigetelést bontási munkák nélkül, tisztított felületre is fel lehet szórni. Ezzel akár több százezer forint munkadíjat, és szolgáltatási költséget spórolhat meg.

Egy 100 m2 alapterületű családi ház tetőterét egy nap alatt leszigeteljük. Mire összepakoljuk az eszközeinket, a szigetelés meg is szárad.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
11 érv a szórt poliuretán hab mellett családi ház felújítására!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T08:04:39+00:00augusztus 27th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom