Purhab szigetelés és levegőminőség: egészség a falakon belül

//Purhab szigetelés és levegőminőség: egészség a falakon belül

Egészségünk, testi-lelki jólétünk alapja, hogy káros anyagoktól mentes, tiszta levegőjű környezetben regenerálódjunk. Ehhez szervesen hozzá tartozik az otthonunk levegőminősége is. Fontos tehát, hogy a felhasznált építőanyagok kiválasztásakor olyan termékeket válasszon, amiket az emberi egészség, és a környezetvédelem szem előtt tartásával gyártottak.

Mielőtt megmutatnánk a három kritikus pontot, ami hozzájárul egy épület levegőminőségéhez, szeretnénk egy tévhitet eloszlatni.

Sokan azt gondolják, hogy ha jól leszigetelik a házat, akkor bent télen meleg lesz, a nyári forróságban pedig kellemesen hűvös. Ez csak részben igaz. A hőszigetelés abban segít, hogy az épületben előállított klímát hosszabb ideig meg tudjuk tartani. Ezen a ponton van óriási jelentősége annak, hogy erre a célra milyen szigetelőrendszert választunk.

1) Légzáró, lélegző

Szigetelések esetében egyre gyakrabban hallhatja, hogy a szigetelés legyen légzáró, és lélegző. De mit is jelent ez valójában?

A lélegző jelző a szigetelés páraáteresztésére vonatkozik. Egy lélegző agyagon keresztül ki tud szellőzni a szerkezet páratartalma, ami megakadályozza a penészesedést. Erről pedig tudjuk, hogy légúti allergiákat, és asztmáz is okozhat.

A szigetelés akkor légzáró, ha télen bent tartja a meleget, nyáron pedig kint. Ha nem így lenne, a hideg hónapokban a falakon keresztül távozna a meleg, nyáron pedig szaunává változna a lakótér.

2) egészségre ártalmatlan anyag

A szórt poliuretán hab a szigetelést után szinte azonnal megszilárdul. Ezt követően semmilyen egészségre ártalmas anyagot nem bocsát ki.

Az ásványgyapot szigetelés használatakor történhet meg, hogy az anyag elöregedésével apró, allergizáló szálak jutnak a levegőbe. A szórt poliuretán szigeteléssel az ilyen régi ásványgyapot szigeteléseket is fel lehet újtani bontás nélkül is. Mivel a hab minden apró lyukba eljut, résmentes felületeket tudunk létrehozni, amik megakadályozzák a régi szigetelőanyag további levegőszennyezését.

Hasonló módon, a régi állattartó, és ipari létesítmények esetében a korábban felhelyezett azbesztet is semlegesíti a szórt purhab szigetelés.

3) védőpajzs a pollenek ellen

A purhab szigetelés varratmentesen, azaz résmentesen szigetel pincétől a padlásig. Ennek köszönhetően megszűnnek azok a rések az épületen, amelyeken keresztül észrevétlenül, de a huzattal együtt megállás nélkül az épület belsejébe jutnának az irritáló pollenek, és a por.

Tudjon meg többet az innovatív és kiemelkedően jó ár-érték arányt képviselő hőszigetelésről,

Ez a cikkünk is érdekelheti:
5 biztos jel, hogy ideje újraszigetelni az otthonát

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-02-21T10:29:20+00:00augusztus 27th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom