Teraszajtók aljának vízszigetelése

/, Poliuretánhab, mint purhab szigetelés/Teraszajtók aljának vízszigetelése

Otthonunk csodásan szép, és pihenésre tervezett terasza szigetelés szempontjából egy igen kényes pontja a háznak. A többnyire lapostetőként is funkcionáló terasz aljzatának nem csak a felületi vízszigetelése, és lejtése lényeges, de az is, hogy a teraszra nyíló ajtó tökéletesen zárjon. Kint tartsa a meleget, a hideget, és a vizet is. A nyílászáró-padló és terasz csatlakozások kritikus pontjai az épületnek. Ha szakszerűtlen a kivitelezés, könnyen beszivároghat a teraszajtó alól a víz, ezzel beázást, penészesedés, szerkezeti romlást okoz. De nem kell ennek így lennie.

Teraszajtók aljának vízszigetelése – rossz gyakorlat

A teraszajtóknál is alapkövetelmény, hogy az adott pozícióba vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen be legyen építve. Gyakori hiba, hogy a nyílászáró beépítését úgy oldják meg, hogy valamilyen építkezési anyagra ültetik, például téglákra, vagy éppen egy gerenda darabra. A nem megfelelően rögzített alátámasztás azonban kimozdulhat, idővel rongálódhat, korhadhat, ami miatt a teraszajtó könnyen kimozdulhat a helyéről, eltér a vízszintestől. Ennek beláthatatlanul súlyos következményei lehetnek.

  • A teraszajtó működése akadályoztatva lesz: nem tudjuk rendesen kinyitni, becsukni.
  • Nő a fűtési költség.
  • Kimozdulhat annyira, hogy már a vasalaton sem lehet állítani. Ilyenkor jöhet a nyílászáró csere.
  • Rések keletkezhetnek a tok és a vakolat között, valamint az alján, amin a víz könnyen utat talál magának.
  • A nagy méretű üvegfelület miatt még balesetveszélyes is.

Teraszajtók aljának vízszigetelése – jól rögzített alátámasztással

A teraszajtók beépítését bízza minden esetben szakemberekre, hiszen az otthon, a ház hosszú élettartamához nélkülözhetetlen még a nyílászárók tökéletes szigetelése is.
A teraszajtók alá bevált, és 100 %-an vízzáró szigetelés a szórt poliuretánhab. Az anyag a felületre szórva gyorsan, akár 30 perc alatt megszilárdul, miközben a legkisebb rést is kitölti. A megszilárdult szigetelés stabil, nem mozog, esélyt sem ad annak, hogy a teraszajtó vízszintesen kimozdulhasson.
A szórt poliuretán hab szigetelésen egy csepp víz sem tud áthatolni, ráadásul a legjobb hőszigetelő értékekkel is rendelkezik. Ugyan ezzel a technológiával a terasz sík felületének vízszigetelése is kivitelezhető.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Terasz szigetelés – ne legyen az energiapazarlás forrása
Résmentes tetőtér szigetelés – lefaragja a rezsiköltséget

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T09:51:00+00:00április 26th, 2019|Hőszigetelés, Poliuretánhab, mint purhab szigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom