Résmentes tetőtér szigetelés – lefaragja a rezsiköltséget

//Résmentes tetőtér szigetelés – lefaragja a rezsiköltséget

Egy építkezés kétség kívül drága mulatság, de az elkészült otthon rezsije egészen az egekig szállhat, ha nem gondolkodunk előre. A családi házak szigetelésének egyik legfontosabb része a tetőszigetelés, ami hatással van az épületszerkezet minőségére, élettartamára, és az energiakiadásokra is. A résmentes tetőtér szigetelés jelentősen lefaraghatja a rezsiköltségeket, így pár év alatt megtérül a ráfordított befektetés.

Ön dönt, fizet, vagy fizet..

Egy építkezés során a megrendelő több szakemberrel együtt, a saját elvárásainak és lehetőségeinek megfelelően határozzák meg, mi lesz beépítve a házba, és hogyan. A gyakorlatban valahogy így néz ez ki.

  • A tervező megkérdezi a megrendelőt mekkora kerete van a szigetelésre, és mennyit szeretne fűtésre-hűtésre költeni a jövőben.
  • A mérnök és a gépészeti tervező ennek megfelelően megtervezik, és kiszámolják a szigetelés mennyiségét, és a beruházás összegét.
  • Jó esetben a megrendelő kap egy optimistább és egy pesszimistább energia besorolású ingatlan tervet is, a jövőbeli veszteségekkel és megtakarításokkal kiegészítve.
  • A sok milliós összegre rúgó szigetelésen sokan próbálnak spórolni. Ez érthető is, azzal viszont kevesen számolnak, mi történik akkor, ha a hagyományos, és olcsóbb tetőszigeteléseket nem szakszerűen helyezik fel, vagy az időjárás tépázza a tetőnket.

Egy sérült tetőszigetelés télen havi ezreket, tízezreket vehet ki a zsebünkből, hiszen a repedések, hőhidak, a ferde síkok elcsúszása mentén a meleg levegő könnyen kiáramlik a tetőn át. A nyári melegben ugyan ez történik, csak akkor a klímát járatjuk feleslegesen. Télen fázunk, nyáron izzadunk, a számlán lévő összeg pedig egyre csak nő.

Résmentes tetőtér szigetelés – lefaragja a rezsiköltséget

A szórt poliuretán hab technológiával a tetőteret 100 %-osan résmentesen, varratmentesen le lehet szigetelni. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a vízbázisú anyag kiszórva megduzzad, és a legapróbb rést is kitölti. Az anyag gyorsan szárad, és egy egybefüggő felületet hoz létre illesztések, csavarok, egyéb kiegészítők nélkül. Esélye sincs a hőhidak kialakulásának, vagy a ferde síkú elemek elcsúszásának. Stabil, nem zsugorodik.

Körültekintő kivitelezés mellett egy életen át védi otthonát, hiszen soha nem kell lecserélni, vagy után szigetelni. A szórt purhab nem csak hőszigetel, de vízszigetel, és páraátengedő is egyben. A purhabos résmentes tetőtér szigeteléssel éves szinten akár 50-70 %-os energiamegtakarítást is el lehet érni, ami az ingatlan méretétől függően több százezer forint is lehet éves szinten.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!
Padlásfödém szigetelés – 100 %-os védelem hővel, vízzel szemben!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T11:02:07+00:00április 21st, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom