5 ok, hogy miért szigetelje újra az otthonát

//5 ok, hogy miért szigetelje újra az otthonát

Vannak, akik 1-2 évente változtatnak az otthonuk enteriőrjén, hogy egy kicsit felfrissítsék a lakás hangulatát. Ugyan a szigetelés nem tartozik a klasszikus, építészeti szépítészeti beavatkozások közé, mégis óriási komfortérzet javulást eredményezhet hosszú távon.

Korábbi írásunkban már körüljártuk azt a témát, mik a jelei annak, hogy újra kellene szigetelni az otthonát. Ha ön is felújítás mániás, és az említett jeleket tapasztalja, javasoljuk, hogy kösse össze a renoválást egy gyors, de garantáltan résmentes szigetelés felújítással.

Alacsonyabb fűtésköltség

Meglévő, régi ingatlanának résmentes újraszigetelésével kettős eredményt érhet el. A falak, a födém, vagy a tető az előállított meleget télen a házon belül tartják, így kevesebbet kell fűteni. Nyáron viszont nem engedik felmelegedni a házat, így a klíma is optimális szinten tud működni. A szórt purhab szigeteléssel megközelítően 20-30 %-kal csökkentheti éves fűtési költségeit.

Jobb komfortérzet

Egy rosszul szigetelt ház padlója és légtere télen hideg, és huzatos. Nyáron pedig extrém módon felmelegszik. Gyakorlatilag az év jelentős részében elviselhetetlen, vagy kellemetlen a hőmérséklet. Ez hatással van a koncentrációképességre, az alvásra, és az általános közérzetre. Egy résmentesen újraszigetelt házban újra komfortosan érezheti magát, és kipihenten kezdheti még a legforróbb nyári napokat is.

Jégkárok megszüntetése

Amilyen romantikus télen a jégcsapokat csodálni, annyira veszélyesek a házára nézve is. A sok jég nem csak az esőcsatornákat ránthatja magával, de veszélyes károkat okozhat a tetőszerkezeten is.

A jegesedés abból ered, hogy a felfelé áramló meleg levegő télen megfagy a szigeteletlen tetőn. Ha havas a tető, de a tetőtérben fagypont feletti a levegő, a hó megolvad. Elindul lefelé, és magával rántja az esőcsatornákat. Rossz esetben a tetőcserepeket is.

Egy résmentesen hőszigetelt házban a tető megtartja a meleget, így elkerülhetők a jégkárok és az azokkal járó extra kiadások.

Környezetterhelés csökkentése

Talán már említeni sem kell, hogy egy résmentesen szigetelt épület felfűtéséhez, vagy a nyári hűtéséhez jóval kevesebb energiára van szükség. Otthonának újraszigetelésével csökkentheti például a fosszilis energia felhasználást, és ezáltal a környezetterhelését. Úgy tehet valamit a környezetvédelemért, hogy közben nem változtat az életstílusán.

Zajcsökkentés

Csendesebb, nyugodtabb élettérre vágyik? Szigetelje újra otthonát szórt poliuretán habbal, és élje meg a csend nyugtató hatását! A purhab szigetelésnek köszönhetően kizárhatja a kinti zavaró zajokat, és minimalizálhatja a lakótéren belüli hangokat is.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-02-21T10:33:03+00:00augusztus 27th, 2019|Hőszigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom