Felejtse el a lapostető foltozást: tudja le egy lépésben, hosszútávra

//Felejtse el a lapostető foltozást: tudja le egy lépésben, hosszútávra

Legyen szó családi- vagy társasházról, vagy egyéb ipari, irodai létesítményről, a lapostető szigetelése elkerülhetetlen, akár használatban van, akár nem.

A tetőn és annak szigetelésén olyan kritikus pontok találhatók, amik potenciális veszélyforrás jelentenek: beázáshoz, és az épület szerkezeti romlásához vezethetnek.

Mi várható, ha nem fordít kellő figyelmet a tervezésre, a kivitelezésre, és a megbízható szigetelés megválasztására?

Mit tehet, hogy a maximumra emelje lapostetőjének biztonságát minimális költségek mellett?

Szigetelési bakik, amiken nem nevetünk

  • A tervező elfelejti megtervezni a lapostető hő-, és vízszigetelését.
  • A kivitelező útmutatás hiányában „megoldja a problémát”, úgy ahogy tudja.
  • A különálló hőszigetelő és vízszigetelő rétegeket hibásan rögzítik. Vagy az egyiket rögzítik, a másikat nem. Ilyen esetben a szél könnyen feltépi a sarokrészeket, és máris utat tör magának a víz.
  • Hiányzik a párakivezetés, holott az ÉMSZ irányelvei szerint a lapostetőre páraelvezető képességű szigetelést kell helyezni.
  • Nem megfelelő lejtésszögű a szigetelés (minimum 2 %-os kell, hogy legyen).
  • Nincsenek kellő gondossággal lezárva a szigetelőlemezek illesztései. Ilyen esetben idővel a lemezek elcsúszhatnak, szakadhatnak, és jöhet a toldozás-foltozás.
  • Illesztési problémák (hőhidak keletkezése) a szellőzőknél, attikáknál, világítóablakoknál, kéményeknél.

A hibák sorának közel sincs vége, csupán figyelemfelkeltő példaként gyűjtöttünk ki pár tipikus kritikus pontot, amik pénznyelő-automataként folyamatosan kiadásokra kényszeríthetik.

De nem kell ennek így lennie

A hagyományosan használt szigetelőanyagok vagy hőszigetelnek, vagy vízszigetelnek.

A szórt poliuretánhab egy olyan anyag, ami mindkét problémára együttes megoldást kínál. Ez megkönnyíti a szigetelés kivitelezését, ráadásul nem kis összeget hagy a megrendelő zsebében.

Az szórt szigetelőhab a habosodás során zárt cellákat képez, amivel résmentes, varrásmentes bevonatokat hozhatunk létre.

A szórásos megoldással a legkisebb réseket is 100 %-osan ki lehet tölteni, így nem alakulnak ki hőhidak, ezáltal kizárható a későbbi beázás, párásodás, penészesedés.

Az így leszigetelt felület lépésálló, nagyobb felületi nyomásnak is kitehető akár díszkővel is leburkolható.

Amennyiben nem hasznosítjuk a felületet, és nagy napsugárzásnak lesz kitéve, UV réteggel kell ellátni a hosszú élettartamért.

Mindezeknek köszönhetően a fentebb felsorolt „nevezzük bakiknak” nem fordulhatnak elő, tehát egy hosszú távú, megbízható, stresszmentes megoldást kapunk a technológiának köszönhetően.

By |2020-03-18T12:03:49+00:00március 29th, 2019|Lapostetők szigetelése|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom