Zöldtetőt szeretne a házra? – erre figyeljen a lapostető szigetelésekor

//Zöldtetőt szeretne a házra? – erre figyeljen a lapostető szigetelésekor

Nagyvárosi környezetben, a sűrű beépítettség miatt egyre gyakoribb látvány a zöldesített lapostetők panorámája. Az így kialakított tetők a természetet varázsolják a házak tetejére, ami nem csak esztétikailag növeli az ingatlan értékét, de árban is. Egy szépen kialakított zöldtető legalább annyira csábító, mint amennyi bosszúságot tud okozni, ha már elsőre nem tökéletes a tervezése, és a kivitelezése. Kerülje el a későbbi bosszankodást egy jól megválasztott, és kivitelezett technológiával.

Erre figyeljen: zöldtető lapostető szigetelés

A zöldtető nevében már benne van, hogy a lapostetőre valamilyen élő növényzet kerül. A zöldtető lehet intenzív, vagy extenzív. Az extenzív zöldtetőkre vékonyabb humuszréteget építenek, amire vékony, füves-pázsitos növényzet kerül. Ezzel szemben az intenzív zöldtetőkre magasabb rétegrendű talajt hordanak fel, amiben bokrok, fák is gyökeret tudnak ereszteni.

Építkezés, vagy felújítás előtt, ha felmerül a zöldtető igénye, érdemes előre meghatározni, hogy intenzív vagy extenzív zöldesítés legyen, hiszen ennek megfelelően kell a tervezést megvalósítani. Ettől függően kell a megfelelő lapostető szigetelési technológiát is megválasztani, amit végül bombabiztosan kell kivitelezni, hogy a jövőben csak a növények gondozása legyen a feladatunk, ne pedig a felújítás vagy javítgatás megszervezése.

Mivel élő növényzet kerül a tetőre, amit öntözni kell, a zöldtetős lapostetők esetében a legfontosabb szempont a tökéletes vízszigetelés, és emellett a terhelhetőség (lépésállóság). A növények jellegéből fakadóan pedig az is lényeges szempont, hogy az alkalmazott szigetelés ne jelentsen mikrobiológiai veszélyt rájuk.

Lapostetők szigetelés szórt poliuretán habbal

Ez a technológia ötvöz minden olyan szigetelési előnyt, amit egy zöldtetős lapostető biztonsága érdekében megtehetünk. Kiváló hőszigetelő képessége (λpur=0,022W/mK)) mellett tökéletes vízszigetelést nyújt. Kivitelezése rendkívül gyors, nem igényel szerelést, rétegezéseket, amik idővel sérülhetnének, és repedésekhez, ázásokhoz vezetnének.

A kiszórt anyag nagyon gyorsan szárad, és egy egységes, résmentes felületet alkot még olyan kényes helyeken is, mint az attikák, kémények, szellőzők és ablakok. Anyaga egészségre így a növényekre is ártalmatlan. A gyors, és varratmentes száradást követően nagyon rövid időn belül elkezdhető a zöldtető kialakítása.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!
Résmentes tetőtér szigetelés: lefaragja a rezsiköltséget

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T10:57:29+00:00április 21st, 2019|Lapostetők szigetelése|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom