Konténerek és konténerházak szigetelése

//Konténerek és konténerházak szigetelése

Napjainkban egyre divatosabbak az úgynevezett konténerházak. Nem csak azért, mert az elemekből gyorsan és gyakorlatilag bárhová lehet lakható épületet össze legózni, hanem mert szemérmetlenül olcsó is. Persze nem csak a legújabb építészeti divat miatt lehetnek ismerősek a konténerházak: gondoljunk csak az építkezésekre, ahol télen-nyáron meghúzhatják magukat a megfáradt munkások. De konténerekben történik számtalan áru szállítása is szárazföldön vagy vízen egyaránt.

Legyen szó emberről, vagy termékről, azok védelméről nem feledkezhetünk meg. Természetesen a biztonság szempontjából nem elégedhetünk meg azzal, hogy egyszerűen csak egy zárt keretbe helyezünk bármit is.

A konténerek hidegen alakított, hullámos acéllemezekből készülnek. A merevített dobozok masszívak, de a környezeti hatásokkal szemben nem túl ellenállóak. Könnyen korrodálódnak, beáznak, és nem nyújtanak önmagukban védelmet a hideggel, meleggel szemben sem.

Kellemes kuckó – szigetelt konténerek

Gondoljunk csak azokra az építőmunkásokra, akik nyáron egy szigeteletlen konténerben szaunázni kényszerülnek, vagy télen nagykabátban összekucorogva vészelik át egyik éjszakát a másikról.  Egy szigeteletlen konténerben a világot áthajózó óceánokon, vagy kontinenseket átszelő áruszállító vonatokon a hőre, vízre érzékeny áruk védelme miatt sem árt aggódnunk.

Belegondolt már abba, mennyivel jobb hangulatban telik a munka az építkezésen, ha nyugodtan, kényelmesen, komfortosan tölthetik pihenőidejüket a szakemberek? Vagy mennyivel több haszonra tehetnek szert a fuvarozók, ha sértetlen árukkal látják el a felvevőpiacaikat?

Konténerek és konténerházak szigetelése

A szórt poliuretán hab szigetelő rendszerrel villámgyorsan és hosszú távra ki lehet küszöbölni ezeket a problémákat. A purhabot a konténerek külső és belső oldalára egyaránt fel lehet vinni a kívánt vastagságban, aminek köszönhetően maximális víz-, és hőszigetelést biztosíthatunk a konténer lakóinak. A technológiához nem kellenek segéd-, és kiegészítő-anyagok, így kevesebb humán erő ráfordítással, építkezési hulladék nélkül szigetelhetők a konténerek. A felszórt hab gyorsan, akár 30 perc alatt megszárad, egyedül arra kell figyelni, hogy tiszta felületre szórjuk fel.

Egyetlen mindenre kiterjedő szigetelési rendszerrel 10-15 évre letudhatjuk a konténerek hő-, és vízszigetelését. Ez a kis befektetés hosszú távon előnyös mindenkinek, aki konténereket használ akár emberek elszállásolására, akár áruszállításra.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T09:34:30+00:00május 26th, 2019|Ipari épületek|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom