Meleg vizes csővezetékek szigetelése szórt purhabbal

//Meleg vizes csővezetékek szigetelése szórt purhabbal

Legtöbbször nem is látjuk őket, mégis sokat köszönhetünk nekik: ezek a csővezetékek, amik egyik helyről a másikig szállítják nekünk például a meleg vizet. Egy családi házban a kazántól a fűtőtestekig kacskaringóznak, társasházak esetében, ahol központi fűtés van pedig akár kilométereken keresztül kell biztosítani a forró víz útját. Minél nagyobb utat tesz meg a cső, annál inkább ki van téve a víz a hővesztésnek, téli időben pedig a fagyásnak. A csővezetékek ráadásul gyorsan korrodálódnak, ezért a szigetelésük nem elhanyagolható szempont.

A csővezetékek hibásodásai sok esetben már csak akkor derülnek ki, amikor szó szerint a falból dől ránk a víz. Aki már átélt egy csőtörést, tudja, milyen, amikor egy kisebb Niagara vízeséssel kell megküzdeni, amíg a szerelő kiér, vagy amíg egy családi házban el tudjuk zárni a fővezetéket. De hasonlóan bosszantó tud lenni az is, ha például csak fűtjük a kerti kis lakban lévő kazánunkat, a házban pedig vastag zokniban, és garbós pulóverben vacogunk télen.

A korábbi gyakorlatban úgynevezett csőhéjakat (kabátokat) szereltek ezért a csővezetékekre, akár több rétegben is, amik 60-80 fokig stabilak, de ennél forróbb víz esetén könnyen ráolvadhatnak a csövekre, így csökken a szigetelő hatásuk. Ezeket a csőhéjakat ráadásul nagy örömmel kóstolhatják meg a rágcsálók is, ami miatt a kilyuggatott csőhéj szintén elveszíti a funkcióját. A csőhéjak további nehézségei, hogy kevésbé idomulnak a kanyargós csövek felületére.

Szórt poliuretán hab – megoldás a meleg vizes csővezetékek szigetelésére

Olyan helyeken, ahol nem szempont az esztétika, de a funkcionalitás annál inkább, érdemes olyan technológiában gondolkodni, ami komplexen kezeli a csővezetékek biztonságát. A purhab szigetelés 100 %-os megoldást jelent a hőszigetelésre, és a csővezetékek állagvédelmére is.
A purhabot a szakembereink a helyszínen ’gyártják’ szórással, ezért igen gyors, és praktikus szigetelési mód. A kiszórt hab térfogata megnő, szépen körbefolyik a csöveken, így a fal felőli részek is maximálisan védettek lesznek. A szórt poliuretán hab óriási előnye minden más megoldással szemben a csővezetékek szigetelésekor, hogy tökéletesen idomul azok alakjához mindenféle segéd-, és kötőanyag nélkül.

A szórt poliuretánhab tökéletes régi csövek felújítására, valamint új rendszerek beépítés előtti szigetelésére. Ez a szigetelési technológia kiválóan alkalmazhat minden íves rendszerre, így hűtőberendezésekre, tartályokra, légtechnikai csövekre is.


Ez a cikkünk is érdekelheti:
Terasz szigetelés – ne legyen az energiapazarlás forrása!


Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T09:31:45+00:00május 26th, 2019|Poliuretánhab, mint purhab szigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom