Padlásfödém szigetelés – 100 %-os védelem hővel, vízzel szemben

//Padlásfödém szigetelés – 100 %-os védelem hővel, vízzel szemben

Családiház építésekor vagy felújításakor a padlásfödém szigetelése felett sem szabad elsiklani. A padlásszigeteléssel télen jelentős fűtési energiát spórolhatunk, nyáron pedig csökkenthető vele a hűtésből származó kiadás. A nem, vagy nem jól szigetelt padlásfödém óriási lehűlő felületet jelent, ami hőveszteséggel, beázással, és ezzel együtt hosszú távú extra kiadásokkal jár. Előzze meg a későbbi bosszankodást: a résmentes padlásfödém szigetelés 100 %-os védelmet jelent hővel, vízzel szemben egyaránt.

Mi történik ha….

Előfordul, hogy az építtető nem szeretné hasznosítani a tetőteret, ezért költségcsökkentés céljából olcsóbb megoldást választ a tetőtér, a padlásfödém szigetelésére. A hagyományos szigetelések táblákból, tekercsekből állnak, amiket különféle illesztésekkel igyekeznek egyben tartani. Sajnos az idő múlásával, a különféle időjárási viszontagságok miatt ezek a megoldások sok esetben sérülnek: mozognak, zsugorodnak, beáznak, párásodnak, hőhidak keletkeznek, amik károsítják a tetőszerkezetet. A nem hasznosított tetőtérben a födémen keresztül akár 25 % fűtési energia is elillanhat, miközben a lakók fáznak. A sérült födém, a hődiak párásodást, majd penészesedést okoznak, nem kis bosszúságára a tulajdonosnak.

Mit lehet ez ellen tenni? Mikor érdemes beavatkozni? Van-e lehetőség utólag szigetelni?

Új építésű családiházaknál már a tervezéskor javasoljuk a szórt poliuretán hab technológia alkalmazását, amit az egész ház, valamennyi felületén, így a tetőszerkezeten, és a födémen is lehet alkalmazni. A szórásos technológiának köszönhetően jelentősen lerövidül a kivitelezés ideje, és a humán erő ráfordítás is sokkal kisebb. 1 szakember is elvégezhet egy komplett tetőszigetelést 1 nap alatt. A poliuretánhab a szórást követően egy homogén felületet képez, minden rést kitölt, és a födémen nagyjából 30 perc alatt meg is keményedik, kiszárad. Gyakorlatilag azonnal folytatható a tetőszerkezet szigetelése is.

Padlásfödém szigetelés – 100 %-os védelem hővel, vízzel szemben

Mivel résmentesen (varrásmentesen) szigetel, és nem mozog, nem fognak hőhidak kialakulni, így elfeledkezhetünk a mennyezet beázásáról, a penészesedésről, és a felújításokról is. A purhab technológia egy életen át szolgálja, hőtől-, és víztől védi a házban lakókat. Ha pedig időközben meggondolná magát, és hasznosítaná a tetőteret, az sem gond, hiszen a poliuretán hab szigetelés lépésálló, csiszolható, formázható, ráadásul semmilyen káros anyag sincs benne.

Felújítások során is ajánljuk a szórt purhab szigetelést. Különleges előnye, hogy bontás, sitt szállítás nélkül is alkalmazható. Elég előtt egy alapos portalanítás, pókhálótlanítás, és már fújható is a sérült födémre a purhab réteg.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!
Légúti allergiát is okozhat az ásványgyapot szigetelés

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T11:08:15+00:00április 21st, 2019|Poliuretánhab, mint purhab szigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom