Hatékony vízszigetelés az épületszerkezeti károk megelőzése érdekében

//Hatékony vízszigetelés az épületszerkezeti károk megelőzése érdekében

A megfelelő hőszigetelés mellett a másik legfontosabb dolog egy építkezés során, hogy az épületet megóvjuk a későbbiekben fellépő vizesedési károkkal szemben.

A nedvesség gyakorlatilag minden irányból veszélyezteti az épületet, a tetőről, a padlózatról, a nyílászárók irányából, ami nem csak bosszúságot, épületromlást okoz, de a későbbiekben extra kiadásokat, és sufni-megoldásokat eredményez.

Milyen veszélyeket rejt magában egy nem jól átgondolt szigetelőrendszer, és mit tehetünk, hogy megakadályozzuk ezek kialakulását?

Gyakori hibák a hagyományos szigetelőrendszereknél

  • Ha a hagyományos, ragasztott szigetelőrendszer nincs befordítva a nyílászáró kávájába, vagy nincs kihozva a külső falsíkig, nincs rávezetve a tokszerkezetre, akkor ott hőhidak alakulhatnak ki, amik szabad utat engednek a nedvesedésnek.
  • Ha a nem hasznosított tetőtér födémszerkezete nincs hőszigetelve, nagy hő veszteségnek van kitéve az épület. Előfordul azonban az is, hogy van hőszigetelés, de nincs kialakítva alatta egy párazáró réteg, ami szintén szabad utat enged a nedvesség okozta károk kialakulásának.
  • Előfordulhat, hogy a falazati szigetelés felhelyezésekor maradnak olyan helyek, ahová nem kerül szigetelőanyag (pl. ereszcsatorna), ez is hőhidak kialakulásához vezethet.
  • Problémát okozhat, ha nincs megoldva a talajvíz, rétegvíz felszivárgásának megakadályozása.
  • Gondot jelent a tetők beázása, a felületes szigetelés, rések hagyása is.

Ahol hőhidak alakulnak ki, ott megjelenik a páralecsapódás, a penészesedés.

Ezek a problémák nem csak az épületszerkezetet gyengítik meg, de káros hatással vannak az épületben lakó emberek egészségére is.

A szórt poliuretánhab használatával az összes ilyen jellegű probléma kiküszöbölhető.

Szórt technológiájából kifolyólag egybefüggő, résmentes és hőhídmentes szigetelőréteg alakítható ki, amivel hosszútávon tartós megoldást nyújt azoknak, akik egy lépésben szeretnék megoldani a hő-, és vízszigetelést hosszú távon.

A szórt poliuretánhab mikroporózus szerkezetén nem jutnak át a nagy vízmolekulák, ugyanakkor lehetővé teszi a páradiffúzió átengedését. Ez a két tulajdonsága kiemeli a hagyományos megoldások sorából.

Nem csak a föld felett, de a föld alatt is alkalmazható. Az így szigetelt meleg vízcső-vezetékek kevésbé hűlnek ki, de megakadályozza a hideg víz megfagyását is.

Alkalmazása gyors, egyszerű, nagyon gazdaságos. Mindenféle segédanyag nélkül, változatos anyagú és formájú szigetelendő felületre közvetlenül ráfújható varratmentesen.

By |2020-03-18T12:02:00+00:00március 29th, 2019|Állattartó épületek hőszigetelése|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom