Gabonatárolók, magtárak vízszigetelése

//Gabonatárolók, magtárak vízszigetelése

A gabonák tárolásának egyik alapfeltétele, hogy a termény védett legyen a nedvességtől. Egy régi építésű, hullámpalával, vagy trapézlemezekkel szigetelt tetejű gabonatároló azonban évtizedek alatt komoly sérüléseket szenvedhet, ami beázást, és a termény romlását eredményezheti. A gabonatárolók, magtárak vízszigetelése mellett éppen ezért nem lehet csak úgy elsiklani.

Egy mezőgazdasági építmény felújítása számos feladatot, és még több kiadást jelent a tulajdonosnak. A termény romlása, és az ebből fakadó veszteség azonban óriási károkat okozhat, ami hosszú távon a vállalkozás fennmaradását is veszélyeztetheti. Sokan ódzkodnak a felújítással járó bontási munkálatoktól, és a hosszúra nyúló kivitelezéstől, pedig a régi gabonatárolók és magtárolók vízszigetelése utólag, bontás nélkül, sőt, teljesen résmentesen is megoldható.

Gabonatárolók, magtárak utólagos vízszigetelése bontás nélkül

A purhab szigetelés technológiával számos idő- és pénznyelő részfeladatot meg lehet úszni úgy, mint például a bontás, a sitt elszállítása, és a szigetelőlemezek újraépítése, és rengeteg humán erőforrás költség. A felújítást akkor érdemes elkezdeni – értelem szerint, amikor üres a gabonatároló. Ekkor egy alapos takarítás is elegendő a purhab felszórása előtt. A magtároló legyen teljesen kiseperve, ne legyen sehol szétszórt mag, a fal legyen leporolva, pókhálótlanítva. Ezt követően az erre szakosodott szakemberek a hagyományos vízszigetelések cserélésével szemben sokkal gyorsabban végeznek a kivitelezéssel. Az így nyert idő fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Gabonatárolók, magtárolók vízszigetelése föld alatt és felett

A gabona nagyon érzékeny mind a hőre, mind a nedvességre, ami mindenhonnan utat talál magának. A terményre nem csak a tető felől érkező beszivárgó csapadék, lecsepegő pára jelent veszélyt, de a talajvíz is. A szórt poliuretánhab a föld alatt is alkalmazható, így egy technológiával az egész létesítmény vízvédelméről gondoskodni lehet adott esetben.

A purhab szigeteléssel egybefüggő, teljesen résmentes felület hozható létre, amin nem jutnak át a vízmolekulák, és megszünteti a páralecsapódást, és a penészesedést is. A legtöbb esetben már 2-3 cm vastag szigeteléssel 10-15 évre megoldható a gabonatárolók, magtárak vízszigetelése nagyobb beruházás nélkül.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T10:25:18+00:00április 26th, 2019|Magtároló|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom