Láthatatlan védőpajzs – padlószigetelés, padlófűtés

//Láthatatlan védőpajzs – padlószigetelés, padlófűtés

A fűtési költségek minimalizálása érdekében a szigetelési rendszerek mellett egyre több építtető a padlófűtést választja otthona felfűtésére. A padlószigeteléssel megerősített padlófűtés láthatatlan védőpajzsot ad az otthonoknak. Energiatakarékossága mellett nagyobb szabadságot ad a helyiségek kihasználására, és esztétikai kialakítására. Ráadásul nem kell attól sem félni, hogy mezítlábasan felfázzon az ember.

Ne a plafont fűtsük

Köztudott, hogy a meleg levegő felfelé száll, így a hagyományos fűtési rendszerekkel leginkább a plafont melegítjük, nem a fázós lábunkat. A radiátorok, vagy kandallók is fix helyen vannak, így a meleg levegő nehezebben jut el a szoba másik feléig. Ezzel szemben a padlófűtés kellemesebb komfortérzeted ad, egyenletesebb a hőelosztása, és jóleső melegséggel tölti el az embert lábmagasságban is. A padlófűtéssel kevesebb fűtőenergiára van szükség, hiszen nem kell a plafonig kifűteni a teret. Akárhogy is nézzük, hosszútávon nagyon is kifizetődő fűtési rendszer a padlófűtés, ráadásul nemigen igényel karbantartást sem. Más fűtési rendszerekkel is kombinálható, és szobánként kényelmesen szabályozható a hőfok is.

Hozzuk ki a padlófűtés maximumát szigeteléssel

Ahhoz azonban, hogy a padlófűtés valóban hatékony legyen, gondoskodni kell a szerkezet alatti hő-, és vízszigetelésről is. A hőszigeteléssel megakadályozható, hogy a szerelőbeton elvezesse a meleget, a vízszigetelés pedig megakadályozza a hőszigetelés átnedvesedését, ami így elveszítené hőszigetelő képességét. Mindezen túl figyelembe kell venni a szigetelés lépésállóságát, és a hőtágulással együtt járó dilatációt is. A hagyományos szigetelési technológiákkal ez egy bonyolult, összetett munkafolyamat, de létezik egyszerűbb, gyorsabb megoldás is.

Padlószigetelés, padlófűtés

A szórt poliuretán hab technológia ötvöz minden olyan tulajdonságot, ami nélkülözhetetlen a padlófűtés korszerű, és tökéletes szigeteléséhez. A szórt purhab óriási előnye, hogy egyszerre hő-, és vízszigetel, ráadásul lépésálló is. A purhab szigetelés szórást követően egybefüggő, homogén, résmentes felületet képez, ami megszilárdulva nem mozog, nem zsugorodik, így használatával leegyszerűsíthető, és felgyorsítható a kivitelezés, a hőhidaknak pedig esélyük sincs a kialakulásra. A pincék, szuterének mennyezeti szigetelése megakadályozza a hideg feljutását a lakótérbe, a lábazati szigeteléssel pedig érvényesíthetjük a technológia kiváló vízszigetelő képességét.

A szigetelés és a padlófűtés duója kétség kívül hosszú távon kisebb vagyonokat hagyhat a zsebünkben, miközben gond nélkül élvezhetjük az otthon melegét.

Ez a cikkünk is érdekelheti:
A polisztirol szigetelés hátrányai
Ön mire költené a tökéletes hőszigeteléssel megspórolt összeget?!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!

By |2020-03-18T11:14:40+00:00április 21st, 2019|Poliuretánhab, mint purhab szigetelés|
Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát böngészőjében. További információt az adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elfogadom